Уряд дозволив студентам, які не склали ЄДКІ, поновитися на навчанні та скласти іспит повторно

Кабінет Міністрів України постановою від 10.10.2023 р. № 1065 вніс зміни до порядку складання єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ), затвердженого постановою КМУ від 28.03.2018 р. № 334. Постанова № 1065 наразі ще не набула чинності.

Нагадаємо, що атестація студентів, які навчаються в магістратурі за спеціальностями галузі знань «22 Охорона здоров’я», здійснюється у формі єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ).

Раніше у разі нескладання ЄДКІ, студент міг перездати іспит не більше одного разу. У разі ж повторного нескладання іспиту — він відраховувався та вважався таким, що не виконав індивідуальний навчальний план.

«Однак тривала повномасштабна війна та складна безпекова ситуація призвели до значних ускладнень у навчальному процесі та підготовці до складання іспитів, особливо в університетах, наближених до лінії фронту.

Крім того, через щоденні загрози та системні обстріли території України, чимало студентів змушені були покинути власні домівки та переїздити на більш безпечні території та/або за межі України. Такі умови та чинники могли негативно вплинути на результати складання студентами іспитів цьогоріч», — йдеться в повідомленні.

Тож з огляду на те, що студенти після неуспішного складання іспиту мають бути відраховані, є ризик виникнення дефіциту медичних і фармацевтичних працівників під час та після війни.

Тому Уряд ухвалив рішення, завдяки якому студенти зможуть поновитися на навчанні за тією ж самою спеціальністю та перездати ЄДКІ через рік (після двох семестрів навчання). Перездати іспит у такому випадку студент може лише один раз. Рішення про зарахування студенту результатів контрольних заходів під час повторного навчання та надання допуску до складання ЄДКІ ухвалюватиметься відповідним закладом вищої освіти.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
за матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті