Постанова КМУ від 18.04.2023 р. № 343

18 Квітня 2023 11:22 Поділитися

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

від 18.04.2023 р. № 343

Про внесення зміни до Порядку реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2023 році

Кабінет Міністрів України постановляє:

  1. Внести до Порядку реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2023 році, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2022 р. № 1464 «Деякі питання реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2023 році» (Офіційний вісник України, 2023 р., № 4, ст. 307), зміну, що додається.
  2. Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям (військовим адміністраціям) подати протягом п’яти робочих днів з дати набрання чинності цією постановою Національній службі здоров’я інформацію про заклади охорони здоров’я комунальної форми власності, визначені для надання медичних послуг за пакетом медичних послуг «Медичний огляд осіб, який організовується територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки», із зазначенням середньомісячної кількості медичних оглядів щодо визначення ступеня придатності до військової служби, організованих територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки починаючи з моменту введення воєнного стану в Україні.
  3. Ця постанова набирає чинності з дня її опублікування та діє до дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні, але не пізніше ніж до 31 грудня 2023 року.

Прем’єр-міністр України   Д. Шмигаль

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 18 квітня 2023 р. № 343

ЗМІНА,

що вноситься до Порядку реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2023 році

Доповнити Порядок главою 361 такого змісту:

«Глава 361. Медичний огляд осіб, який організовується територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки

1441. НСЗУ укладає договори за пакетом медичних послуг «Медичний огляд осіб, який організовується територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки» із закладами охорони здоров’я комунальної форми власності, які визначені Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими держадміністраціями (військовими адміністраціями).

1442. Тариф на медичні послуги з медичного огляду осіб, що визначені специфікаціями, визначається як ставка за медичну послугу, яка становить 883 гривні за один медичний огляд.

1443. Запланована вартість медичних послуг за пакетом медичних послуг «Медичний огляд осіб, який організовується територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки», що надаються за кожним договором, розраховується як добуток ставки за медичну послугу, запланованої середньомісячної кількості медичних оглядів та кількості місяців строку дії договору.

Запланована середньомісячна кількість медичних оглядів встановлюється відповідно до інформації, зазначеної у пропозиції закладу охорони здоров’я, але не більше ніж кількість медичних послуг за інформацією, наданою Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими держадміністраціями (військовими адміністраціями).

Запланована середньомісячна кількість медичних оглядів не може перевищувати 150 на місяць.

1444. Фактична вартість медичних послуг за пакетом медичних послуг «Медичний огляд осіб, який організовується територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки» за місяць, що надаються за кожним договором, розраховується як добуток ставки за медичну послугу та фактичної кількості медичних оглядів за місяць.».

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті