Суб’єкти господарювання на території бойових дій звільнені від відповідальності за незастосування РРО

Центральне міжрегіональне управління Державної податкової служби України по роботі з великими платниками податків нагадує, що у зв’язку із початком широкомасштабної військової агресії російської федерації проти України та введенням воєнного стану, тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану санкції за порушення вимог законодавства про застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) не застосовувалися.

Однак Законом України від 30 червня 2023 р. № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі — Закон № 3219) відновлено відповідальність за порушення порядку здійснення розрахунків за товари (послуги).

Водночас, починаючи з 1 жовтня, суб’єкти господарювання не нестимуть цієї відповідальності під час продажу товарів на:

  • тимчасово окупованих російською федерацією територіях України, — до дати завершення тимчасової окупації відповідних територій;
  • територіях, де ведуться активні бойові дії, — до дати завершення бойових дій на відповідних територіях;
  • територіях можливого ведення бойових дій, — до дати припинення можливості ведення бойових дій на відповідних територіях.

Відповідний перелік таких територій затверджено наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 22.12.2022 р. № 309.

За матеріалами cvp.tax.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті