МОЗ анонсовано запуск 2 мобільних аптечних пунктів на Харківщині

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко в соціальній мережі Facebook повідомив, що за місяць на Харківщині запрацюють 2 мобільних аптечних пункти.

Наразі фіналізуються їх маршрути, щоб охопити села, в яких взагалі немає аптек, та громади, де найменша частка людей, які отримали рецепт на ліки в межах програми «Доступні ліки», але так і не змогли скористатися ним.

Особливо актуальною ця проблема є в сільській місцевості. Тому зараз МОЗ активно працює над цим питанням. Вже з’явилася можливість запуску мобільних аптечних пунктів у селах, водночас у Ліцензійних вимогах зменшено площу аптек, які розташовані в сільській місцевості, дозволено відпускати лікарські засоби через працівників фельдшерських пунктів.

За словами міністра, це одне з питань, яке піднімалося Президентом України під час останнього засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, за результатами якого активізувалася робота над механізмом доставки лікарських засобів через поштових операторів.

За матеріалами www.facebook.com/viktor.liashko

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Тамара 19.12.2023 3:11
Цікаво, а міністр сказав який буде порядок контролю за їх діяльністю?
Руслан 27.12.2023 2:19
В минулому була запекла боротьба з аптечними кіосками, як такими, де неможливо було забезпечити відповідні умови зберігання лікарських засобів на площі 8 кв. м. В результаті ми прийшли до того, що в рухомому об'єкті площею близько 3 - 4 кв. м. можна реалізовувати ліки, в тому числі і ті, які відпускаються за рецептами лікарів без дотримання будь-яких умов зберігання та без будь-якого контролю. Ми за таке боролись ?

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті