Ліки на основі медичного канабісу: фракція «Батьківщина» заблокувала підписання відповідного законопроєкту

22 Грудня 2023 3:27 Поділитися

22 грудня в Парламенті зареєстровано проєкт постанови Верховної Ради України про скасування рішення Парламенту про прийняття у другому читанні та в цілому проєкту Закону України «Про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності для створення умов щодо розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування онкологічних захворювань та посттравматичних стресових розладів, отриманих внаслідок війни» (реєстр. № 7457).

Ініціаторами проєкту виступили 6 народних депутатів, членів депутатської фракції політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» на чолі з Юлією Тимошенко.

У зв’язку з цим до моменту розгляду цього проєкту постанови буде заблоковано підписання Головою Парламенту законопроєкту № 7457 і, відповідно, його передача на підпис Президенту України.

Ярослав Железняк, член депутатської фракції Політичної партії «Голос», у своєму Telegram-каналі повідомив, що Парламент зможе розглянути проєкт постанови лише в січні 2024 р.

Нагадаємо, 21 грудня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності для створення умов щодо розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування онкологічних захворювань та посттравматичних стресових розладів, отриманих внаслідок війни». За відповідне рішення проголосували 248 народних депутатів.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
за матеріалами t.me/yzheleznyak

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті