Парламент розблокував процес підписання законопроєкту щодо ліків на основі медичного канабісу

16 Січня 2024 4:32 Поділитися

16 січня під час засідання Парламенту депутати не проголосували за ухвалення проєкту постанови Верховної Ради України, якою пропонувалося скасувати рішення Парламенту про ухвалення у другому читанні та в цілому проєкту Закону України «Про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності для створення умов щодо розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування онкологічних захворювань та посттравматичних стресових розладів, отриманих внаслідок війни» (реєстр. № 7457).

Нагадаємо, ініціаторами проєкту постанови виступили народні депутати, члени депутатської фракції політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина». Через це було заблоковано підписання законопроєкту № 7457 головою Парламенту і подальшу передачу його на підпис Президенту України.

У зв’язку з тим, що проєкт не набрав необхідної кількості голосів, процес підписання цього законопроєкту розблоковано.

Звертаємо увагу, що в остаточній редакції законопроєкту, яку ухвалив Парламент, вказано, що він набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, але вводиться в дію через 6 міс з дати набрання ним чинності.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
за матеріалами t.me/yzheleznyak

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті