МОЗ та ВООЗ обговорили пріоритетні напрямки співпраці в разі надзвичайних ситуацій у сфері охорони здоров’я

18 Квітня 2024 10:37 Поділитися

Відбулася зустріч представників Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України та Державної установи «Центр громадського здоров’я МОЗ України» з керівниками та фахівцями Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ). Партнери обговорили пріоритетні напрями співпраці, які стосуються сфери громадського здоров’я та готовності медичної системи до надзвичайних викликів і загроз. Вони передбачені дворічною угодою про співробітництво для зміцнення партнерства на 2024–2025 рр., яку очільники МОЗ та ВООЗ підписали у грудні 2023 р.

На спільній зустрічі з питань надзвичайних ситуацій у сфері охорони здоров’я, зокрема, йшлося про посилення співпраці щодо запобігання і координації зусиль у відповідь на потенційні загрози та під час надзвичайних ситуацій, розробку та обмін міжнародними стандартами дій та лікування для ефективної боротьби з епідеміологічними загрозами (спалахами, епідеміями, пандеміями, надзвичайними ситуаціями у системах охорони здоров’я), поглиблення співпраці в питаннях оцінки ризиків та епідеміологічного нагляду, постачання вакцин.

Також учасники зустрічі обговорили міжнародні стандарти та підходи до формування стратегічного запасу лікарських засобів на випадок надзвичайної ситуації. Зокрема, першочергові кроки будуть додатково погоджені та фіналізовані після візиту місії ВООЗ до регіонів, яка триватиме тиждень.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
за матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті