Програма «Доступні ліки»: на Львівщині виявлено порушення щодо застосування державних регульованих цін

23 Квітня 2024 3:34 Поділитися

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба) повідомляє про результати здійснення щомісячного моніторингу застосування державних регульованих цін на лікарські засоби, які підлягають реімбурсації за програмою «Доступні ліки», шляхом аналізу інформації від суб’єктів господарювання, які беруть у ній участь.

Моніторинг спрямований на запобігання випадків порушень державної дисципліни цін на препарати, попередження фактів порушень, недопущення перевитрат бюджетних коштів на відшкодування вартості лікарських засобів та створення можливостей для пацієнтів отримувати їх за доступними цінами.

Так, Головним управлінням Держпродспоживслужби у Львівській обл. в процесі здійснення такого моніторингу у І кварталі 2024 р. перевірено 1522 аптечних закладів області, які беруть участь у програмі «Доступні ліки».

Завдяки проведеній роботі фахівцями Держпродспоживслужби забезпечено повернення до бюджету зайво відшкодованих коштів за програмою «Доступні ліки» в розмірі 2754,36 грн.

У зв’язку з цим Держпродспоживслужба наголошує суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність з роздрібної торгівлі препаратами, на неприпустимості безпідставного підвищення роздрібних цін на лікарські засоби.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
за матеріалами dpss.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті