У Донецьку померла ще одна дитина

У Донецьку померла ще одна дитинаНезабаром після появи інформації у ЗМІ щодо смерті 4-місячного немовляти у центральній дитячій міській лікарні № 1 м. Донецька з’явилося повідомлення про смерть ще однієї дитини віком 3,5 міс у тому ж закладі того ж дня. Немовля було доставлено до лікувальної установи з Красноармійського району Донецької обл. У прокуратурі Донецької обл. зазначають, що сьогодні немає підстав стверджувати, що смерть немовляти сталася внаслідок вакцинації або ж через несумлінне виконання медичними або фармацевтичними працівниками своїх професійних обов’язків, хоча прокуратурі відомо, що ця дитина також була вакцинована Пентаксимом.

Як повідомив в.о. головного санітарного лікаря Донецької обл. Михайло Кушнарьов, в області станом на 18 серпня щеплення вакциною Пентаксим зроблено 12 842 дітям, звичайні місцеві та загальні реакції виявлено у 1,4% з них, що відповідає вимогам безпеки імунобіологічних препаратів.

Міністр охорони здоров’я України Василь Князевич під час прес-конференції у Кабінеті Міністрів України, що відбулася 20 серпня, заявив, що смерть двох немовлят у Донецькій обл. не має причинно-наслідкового зв’язку з вакцинацією. За його словами, обидва випадки мають різні причини.

В. Князевич також навів статистику дитячої смертності у віці до одного року. Зокрема, за його словами, у 2008 р. в Україні померли 8297 дітей віком молодше 17 років, у тому числі 5049 дітей — віком до одного року.

Міністр також звернувся до журналістів, до майбутніх кандидатів у президенти та до лідерів парламентських фракцій з проханням не політизувати процес вакцинації.

За матеріалами www.unian.net

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті