Зміст номера #1330

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to documentation.

Відмова в державній реєстрації ліків, виробництво яких розташоване в росії або білорусі: проєкт прийнято за основу

Комітет Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування інформує, що Верховна Рада прийняла за основу проєкт закону № 7313 щодо обмеження обігу ліків, виробництво яких розташовано на території росії або республіки білорусь. Зазначається, що документ прийнято зі скороченням наполовину строків подання пропозицій до другого читання. Нагадаємо, що цим проєктом закону пропонується […]

Коротко про головне: останні новини для фармацевтичних працівників та власників аптек

Редакція «Щотижневика АПТЕКА» підготувала зведення новин та регуляторних нововведень за останні 2 тиж, про які корисно буде знати фармацевтичним працівникам та власникам аптек.

Що змінилося в регулюванні реєстрації та обігу ліків за час війни? Роз’яснення юристів

27 квітня Юридична фірма (ЮФ) «Правовий Альянс» провела вебінар на тему «Нова постанова КМ України щодо регулювання обігу лікарських засобів в період воєнного стану». У заході взяли участь представники компаній — членів професійних та бізнес-асоціацій, які обговорили нове законодавство у сфері державної реєстрації та перереєстрації лікарських засобів та їх обігу на період дії воєнного стану в Україні, зміни в податковому […]

Відшкодування бізнесу упущеної вигоди, завданої внаслідок військової агресії рф

До економічних втрат підприємства належать, зокрема, втрати внаслідок знищення та пошкодження майна (наприклад будівлі, транспорт, майно контрагентів на складах і т.д.)

Механізм забезпечення стягнення справедливої компенсації за завдану бізнесу шкоду із держави-агресора

Юридична фірма «Правовий Альянс» бачить два дієві механізми: ініціювання або приєднання до відкритого кримінального провадження в Україні та звернення до Міжнародного кримінального суду.

Чи працюють санкції і як позначилася війна на системі охорони здоров’я росії та України?

Чи заплатять росіяни високу ціну за вторгнення? Як будуть розвиватися системи охорони здоров’я росії та України? Як вплинуть санкції на ринки медичних пристроїв та лікарських засобів?

На передньому краї: деякі поради з долікарської допомоги

Аптеки — об’єкти критичної інфраструктури, а фармацевт — професія суспільної довіри. Наочно пересвідчитися в цьому довелося в перші дні війни, коли висота планки вимог — фахових та суто моральних — до аптечної справи стала очевидною. Тож, фармацевтам конче потрібні знання про те, як діяти в надзвичайній ситуації, вміти надавати першу долікарську допомогу, здійснювати реанімаційні заходи, розпізнавати загрозливі стани. […]

Big Pharma та операційна діяльність на ринку країни-агресора: піти не можна залишитися

Чи повинні фармацевтичні компанії продовжувати вести бізнес у росії, не зупиняючи розпочаті клінічні дослідження, починаючи нові або продовжуючи продавати там свою продукцію?