Alma mater фармації. Національний фармацевтичний університет

27 лютого 2009 р. у Національному фармацевтичному університеті (НФаУ) відбувся випуск студентів заочної форми навчання. Понад 1000 випускників отримали дипломи спеціалістів та магістрів.

Харків — місто, славетне своєю освіченістю, інтелектуальним потенціалом, великою кількістю вищих навчальних закладів, з яких вийшли видатні вчені, педагоги, громадські діячі.

Це місто по праву вважається столицею фармації, і величезну роль у цьому відіграє НФаУ, який за період свого існування підготував понад 40 тис. професіоналів фармацевтичної галузі. Кожен випуск цього ВНЗ стає справжнім святом.

Нинішнє урочисте вручення дипломів відбулося у великій залі Харківського державного академічного театру опери та балету ім. М.В. Лисенка, котрий ледве вмістив усіх учасників зібрання: випускників, їх рідних, почесних гостей, членів ученої ради університету, представників громадськості.

Традиційне свято цього року відзначалося особливо піднесеним радісним настроєм. Завдяки клопіткій підготовчій роботі оргкомітету захід був чітко структурований та змістовний. Теплі привітання, радість випускників, хвилювання викладачів та батьків, позитивні емоції всіх присутніх створювали урочисту атмосферу.

Валентин Черних, ректор НФаУ, професор, доктор фармацевтичних наук та доктор хімічних наук, лауреат Державної премії України, заслужений діяч науки та техніки України, заслужений винахідник України, член-кореспондент НАН України, кавалер орденів князя Ярослава Мудрого V ступеня та «За заслуги»Зі словами привітань до випускників звернувся Валентин Черних, ректор НФаУ, професор, доктор фармацевтичних наук та доктор хімічних наук, лауреат Державної премії України, заслужений діяч науки та техніки України, заслужений винахідник України, член-кореспондент НАН України, кавалер орденів князя Ярослава Мудрого V ступеня та «За заслуги».

Він підкреслив, що вручення дипломів — це не тільки свято для кожного випускника та НФаУ, а й важлива подія для усієї фармацевтичної галузі. Понад 1000 висококваліфікованих фахівців роз’їдуться по всіх регіонах країни. Студенти заочної форми навчання — особливі, оскільки більшість їх прийшла до університету вже зі знаннями, досвідом роботи.

Студентам-заочникам притаманна краща організованість, мотивація до навчання, незважаючи на те, що для більшості з них робота і сім’я — невід’ємні складові студентських років. НФаУ дає якісну освіту, яка відповідає сучасним вимогам галузі, роботодавців.

«Ви — випускники університету зі славетною, понад 200-річною історією, яка почалася ще у 1805 р., і кожен із вас причетний до написання історії Alma mater. НФаУ сьогодні — це не лише один із лідерів фармацевтичної освіти, але й флагман об’єднання фармацевтичної громадськості країни. Саме на базі НФаУ проходив V Національний з’їзд фармацевтів України, під час якого указом Президента України було засновано професійне свято — День фармацевтичного працівника, що стало справжнім подарунком.

Alma mater фармації. Національний фармацевтичний університет

Знаменно й те, що наступний VІ з’їзд також проводився у Харкові, і також на базі нашого університету. Не менш значимою подією стало заснування почесного звання «Заслужений працівник фармації України».

Ректор побажав випускникам міцного здоров’я, добра, благополуччя, успіху, професійних здобутків та закликав не зупинятися на досягнутому, оскільки саме вимоги сучасного життя роблять все актуальнішим тезу: «Освіта впродовж усього життя». У НФаУ створено всі умови для отримання фармацевтичної освіти належного рівня та є можливість гідно навчатися, здобувати наукові ступені, працювати на науковій ниві.

Алла Котвіцька, проректор з науково-педагогічної роботи (заочної, дистанційної форми навчання) НФаУ, кандидат фармацевтичних наук, доцентДо випускників звернулася Алла Котвіцька, проректор з науково-педагогічної роботи (заочної, дистанційної форми навчання) НФаУ, кандидат фармацевтичних наук, доцент. Вона щиро привітала випускників з подоланням ще однієї сходинки на шляху до успіху — отриманням диплому як свідчення нового професійного рівня, а також зазначила, що випускники 2009 р. успішно та гідно підійшли до нинішнього свята. Дипломи спеціалістів отримали 1073 випускники, магістрів — 137, серед них є й такі, що виявили вищий рівень навчальних досягнень й одержали диплом з відзнакою.

А. Котвіцька побажала випускникам успіхів у всіх справах, наполегливості, невичерпності сил, завзяття і висловила впевненість у тому, що навіть у такий складний час, коли відбуваються бурхливі, глибокі, доленосні зміни у фармацевтичній галузі, випускник НФаУ завжди зможе подолати будь-які труднощі (професійні або життєві) та з гідністю пронесе крізь життя це почесне звання, вписавши свою яскраву сторінку у літопис університету.

Приємною несподіванкою для випускників стало музичне привітання Олександра Тихонова, завідуючого кафедрою аптечної технології ліків, доктора фармацевтичних наук, професора, заслуженого діяча науки і техніки України, який разом із доцентом кафедри Олегом Шпичаком подарував випускникам та усім присутнім свої пісні, спеціально написані для цієї події.

Цей виступ зворушив усіх присутніх і був тепло підтриманий вдячною аудиторією.

Яскравості святу та приємних спогадів випускникам додав фільм про студентське життя, який на хвилиночку повернув їх у вчорашнє напружене і веселе повсякдення, у зимові та літні сесії. Аудиторія то притихала, дивлячись на затишні й до болю ще рідні аудиторії, де гризла граніт науки, то аплодувала ректору і викладачам.

Приємним сюрпризом на святі став виступ шоу-групи «Воля», запрошеної організаторами. Яскраві українські пісні виконувались майстерно, у запальних музиці та співах відбивався національний колорит, музичні попурі, що нагадали випускникам роки дитинства та юності, привнесли величезну кількість позитивних емоцій. Своєрідна демократична манера виступу групи, відчуття настрою залу, діалог з ним підкорили усіх. Цей виступ став останнім сильним акордом концертної частини вечора, яка завершилася дощем із різнокольорових повітряних кульок.

Наступна частина заходу — урочисте вручення дипломів — пройшла чітко організовано. З добрими побажаннями ректор вручав дипломи про вищу освіту й проводжав випускників славетного НФаУ у життя з надією й вірою у їх плідну працю на благо України, її сьогодення й майбуття.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті