Збираємо весняну аптечку: як позбутися болю в суглобах та м’язах?

З настанням весни люди ніби прокинулися після сплячки. У передчутті теплих сонячних днів хтось активно приводить себе у форму в спортзалі, інші — готуються до роботи на дачах, а дехто вже дістав з комори велосипед та привів його до ладу. Підвищення фізичної активності, що, як правило, відбувається навесні, звісно корисна для здоров’я звичка, проте вона може стати причиною проблем зі здоров’ям, зокрема, отримання травм, забоїв та розтягнень м’язів, травмування суглобів та сухожиль, тому, готуючись до активного проведення часу, невід’ємною складовою домашньої аптечки слід обрати засіб для місцевого лікування порушень з боку опорно-рухового апарату. Проте, на якому препараті зупинити свій вибір, коли вітрини аптек рясніють кольоровими упаковками протизапальних та знеболювальних ліків? Навіть фармацевт може розгубитися в такому випадку, що вже казати, про стурбованого болем у спині відвідувача або того, хто бажає заздалегідь купити рятівний засіб для домашньої аптечки, щоб у разі появи болю не мчати кулею до аптеки. Оскільки не всі протизапальні та знеболювальні засоби для місцевої терапії однакові, саме час розібратися в тому, якому з них віддати перевагу!

Збираємо весняну аптечку: як позбутися болю в суглобах та мязах?Під час вибору лікарського засобу для боротьби з болем у м’язах та суглобах важливою є його якнайшвидша знеболювальна дія, до того ж він має значно зменшувати вираженість запальної реакції та відразу після нанесення надавати людині відчуття полегшення болю, що досягається, як правило, завдяки охолоджувальній дії препарату. Оптимальним вибором у даному випадку стане нестероїдний протизапальним препарат (НПЗП) місцевої дії — гель РЕМІСИД виробництва ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця». До його складу входять німесулід, а також у якості допоміжних речовин диметилсульфоксид, левоментол та інші, поєднання яких в одному НПЗП вигідно відрізняє РЕМІСИД від інших препаратів цієї групи.

Німесулід — добре відомий НПЗП, який виявляє високу селективність до ЦОГ-2. Він використовується в клінічній практиці з 1985 р., коли вперше з’явився на фармацевтичному ринку Італії, і в даний час зареєстрований більш ніж у 50 країнах світу (Котова О.В., 2011). Ефективність німесуліду для усунення гострого та хронічного болю доведено в ході багатьох клінічних досліджень. Наприклад, у разі гострого ревматичного запалення навколосуглобових м’яких тканин — артритах, бурситах і тендинітах — він демонструє хороший терапевтичний потенціал, порівнянний або більш виражений, ніж дія високих доз традиційних НПЗП — диклофенаку і напроксену. Німесулід є також ефективним для усунення гострого болю в нижній частині спини та хронічного болю при ревматичному запаленні (Каратеев А.Е., 2012).

При зовнішньому застосуванні німесулід у складі гелю РЕМІСИД викликає зменшення вираженості чи зникнення болю в ділянці нанесення, у тому числі болю в суглобах, у спокої та під час руху, зменшує ранкову скутість і набряк суглобів, сприяє збільшенню обсягу рухів.

Проте задля проникнення німесуліду, як і будь-якої іншої речовини в складі гелю або мазі, до місця запалення потрібен деякий час. З метою пришвидшення та полегшення цього процесу потрібен провідник, який би транспортував діючу речовину через неушкоджену шкіру та допоміг досягти мети. Таким провідником у складі гелю РЕМІСИД є диметилсульфоксид. До того ж він виявляє протизапальні та знеболювальні властивості (Хитров Н.А. и соавт., 2002).

Ментол під час втирання у шкіру викликає подразнення нервових закінчень, виявляючи при цьому відволікаючі та знеболювальні властивості.

Таким чином, гель РЕМІСИД посяде гідне місце в домашній аптечці активної людини. Немає сенсу страждати від болю в м’язах та суглобах, коли на вулиці весна!

РЕМІСИД: отримуйте задоволення від руху!

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Ремісид

Останні новини та статті