Оголошено тендер на розробку електронної системи управління запасами ліків

04 Лютого 2019 10:47 Поділитися

Програма розвит­ку ООН (ПРООН) в Україні у партнерстві з Міністерством охорони здоров’я України оголошує тендер на розробку програмного забезпечення для електронної системи управління запасами лікарських засобів та медичних виробів — eStock. Платформа дозволить налагодити процес моніторингу залишків препаратів у лікарнях та зробить інформацію про ліки доступною для пацієнтів.

На сьогодні інформування громадськості відбувається через сайти обласних департаментів охорони здоров’я та за допомогою інформаційних повідомлень у лікарнях.

«Зараз Міністерство охорони здоров’я раз на місяць отримує інформацію про залишки ліків і вакцин у регіонах. Ця інформація не завжди коректна. Вона потрібна нам у реальному часі й в зручному форматі, коли в один клік ми зможемо побачити залишки ліків у кожній лікарні. Так ми зможемо не лише забезпечити безперебійну доступність лікарських засобів для пацієнтів і пацієнток, а й звести до мінімуму брак і надлишок ліків», — коментує ініціативу Ольга Стефанишина, заступник міністра охорони здоров’я з питань європейської інтеграції.

Запуск платформи eStock й автоматизація процесу управління запасами лікарських засобів суттєво спростить роботу медичного персоналу, оскільки стане легше контролювати надходження, витрати, списання, інвентаризацію, перерозподіл медичних засобів. Проте найголовніше, що це дозволить пацієнтам швидше і без затримок отримувати необхідні медикаменти та лікування. Також система має передбачати можливість інтеграції та обміну даними з іншими системами, наприклад, електронною системою охорони здоров’я eHealth, ProZorro та ін.

«Ми дуже раді, що після довготривалих узгоджень технічних питань та зустрічей із представниками громадського та IT-секторів ми змогли перейти безпосередньо до оголошення тендера щодо розробки програмного забезпечення для системи, що зробить нас ще на крок ближче до реформи охорони здоров’я і побудови прозорої й ефективної системи закупівель», — наголосила Блерта Чела, заступник директора ПРООН в Україні.

Заяви на участь у тендері приймаються до 23:59 (за київським часом) 28 лютого 2019 р. на електронну адресу: Програма розвитку ООН в Україні [email protected].

Перед наданням пропозицій ПРООН в Україні також запрошує взяти участь у конференції, яка відбудеться 7 лютого 2019 р. у м. Київ за адресою: вул. Кловський узвіз, 1, конференц-зала «Алексаньян». Початок — о 14:00.

Нагадаємо, що вперше про плани впровадити електронну систему обліку залишків ліків МОЗ України спільно з ПРООН заявили влітку минулого року, обговоривши таку можливість із представниками IT-сектору та розробниками медичних інформаційних систем (МІС).

У грудні відбулася чергова зустріч, під час якої презентовано та обговорено функціональні вимоги до системи eStock.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті