Препарати для лікування рідкісних хвороб пропонується включити в перелік таких, що закуповуються за бюджетні кошти

Препарати для лікування рідкісних хвороб пропонується включити в перелік таких, що закуповуються за бюджетні кошти31 серпня на громадське обговорення винесено проект змін до Переліку лікарських засобів вітчизняного та іноземного виробництва, які можуть закуповувати заклади й установи охорони здоров’я, що повністю або частково фінансуються з державного та місцевих бюджетів (далі — Перелік).

Зокрема, пропонується доповнити Перелік новими препаратами, які зареєстровані на території України та зарекомендували себе як ефективні та безпечні, а саме:

  • агалсидаза бета;
  • алглюкозидаза альфа;
  • нітизинон.

Зазначені лікарські засоби зареєстровані Управлінням з контролю за харчовими продуктами і лікарськими засобами США (Food and Drug Administration — FDA) та Європейським агентством з лікарських засобів (European Medicines Agency — EMA) і застосовуються для лікування рідкісних (орфанних) захворювань. Так, агалсидаза бета — для терапії хвороби Фабрі, алглюкозидаза альфа — хвороби Помпе, нітизинон — тирозинемії. Дані патології включено до переліку рідкісних (орфанних) захворювань, затвердженого наказом МОЗ України від 27.10.2014 р. № 778.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*