Уряд затвердив перелік товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню

11 Січня 2016 11:57 Поділитися

Постановою КМУ від 30.12.2015 р. № 1176 затверджено перелік товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та квот на 2016 рік (далі — постанова № 1176). Документ набув чинності 7 січня 2016 р. у зв’зяку із опублікуванням в газеті «Урядовий кур’єр» № 3 від 07.01.2016 р.

Зокрема, додатком № 3 до цієї постанови затверджено перелік товарів, що можуть містити озоноруйнівні речовини, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню (крім товарів, що перевозяться в контейнерах з особистим майном) (далі — перелік). Так, до таких товарів віднесено:

  • лікарські засоби (за винятком товарів, включених до товарних позицій 3002 (кров людей; кров тварин, приготовлена для терапевтичного, профілактичного або діагностичного застосування; сироватки імунні (антисироватки) та інші фракції крові, та модифіковані імунологічні продукти, у тому числі одержані із застосуванням біотехнологічних процесів; вакцини, токсини, культури мікроорганізмів (за винятком дріжджів) та аналогічні продукти), 3005 (вата, марля, бинти та аналогічні вироби, просочені або вкриті фармацевтичними речовинами або розфасовані для роздрібної торгівлі для застосування у медицині, зокрема хірургії, стоматології або ветеринарії) або 3006 (кетгут хірургічний стерильний, аналогічні стерильні матеріали для накладання швів, реагенти для визначення групи крові, контрастні препарати для рентгенографічних обстежень; діагностичні реактиви для введення хворим та інші)), що складаються із змішаних або незмішаних продуктів для терапевтичного або профілактичного застосування, у дозованому вигляді (включаючи лікарські засоби у вигляді трансдермальних систем) або розфасовані для роздрібної торгівлі;
  • косметичні препарати або засоби для макіяжу та догляду за шкірою, крім лікарських засобів, включаючи сонцезахисні засоби або препарати для засмаги; засоби для манікюру та педикюру;
  • засоби для догляду за волоссям;
  • засоби для гігієни порожнини рота або зубів, включаючи порошки та пасти для зубних протезів; нитки, що використовуються для очищення проміжків між зубами (зубоочисні нитки), упаковані для роздрібної торгівлі та ін.

Водночас постановою № 1176 передбачено, що ліцензії на експорт та імпорт товарів, зазначених у цьому додатку, що містять озоноруйнівні речовини, видаються на виконання положень Монреальського протоколу на підставі погодження на ввезення або вивезення озоноруйнівних речовин, що надається Міністерством екології та природних ресурсів України в установленому цим органом порядку. Дії щодо одержання погодження здійснюються Міністерством економічного розвитку і торгівлі України без залучення суб’єкта господарювання в порядку міжвідомчого обміну інформацією. У випадку ж відсутності озоноруйнівних речовин у цих товарах митне оформлення здійснюватиметься без ліцензії. При цьому зазначається, що згідно з вимогами Монреальського протоколу експорт та імпорт товарів (озоноруйнівних речовин) або товарів, що можуть містити такі речовини, здійснюється лише до/з країн — сторін Монреальського протоколу.

Також постановою № 1176 передбачено, що не використані у 2015 р. суб’єктами підприємницької діяльності ліцензії на експорт та імпорт товарів, визначених у постанові КМУ від 14.01.2015 р. № 1 «Про затвердження переліків товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та квот на 2015 рік», дійсні до 1 березня 2016 р., якщо інше не передбачено відповідними міжнародними договорами України.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті