Затверджено номенклатуру імунобіологічних препаратів, які закуповуватимуться в 2016 р.

22 Червня 2016 1:20 Поділитися

Затверджено номенклатуру імунобіологічних препаратів, які закуповуватимуться в 2016 р.Наказом МОЗ України від 02.06.2016 р. № 504 затверджено номенклатуру лікарських засобів за напрямом «Централізована закупівля імунобіологічних препаратів». Вона містить 13 позицій препаратів, серед яких вакцини для профілактики: сказу; поліомієліту; туберкульозу; кашлюку, дифтерії та правця; гепатиту В у дітей та ін. Нагадаємо, що МОЗ України протягом весни 2016 р. неодноразово закликало громадськість долучатися до формування номенклатур лікарських засобів та медичних виробів, обладнання та інших товарів, що закуповуватимуться МОЗ України за державні кошти у 2016 р. із залученням міжнародних закупівельних організацій. Зокрема, 29 квітня МОЗ оприлюднило інформацію щодо стану підготовки номенклатур для закупівель у 2016 р. Серед оприлюднених був і проект номенклатури імунобіологічних препаратів.

Звертаємо увагу, що в 2015 р. дані вакцини закуповувалися Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ), з яким 12 жовтня 2015 р. МОЗ України підписало Меморандум про надання послуг із закупівлі. І 14 квітня 2016 р. в Україну надійшла перша партія вакцин та антиретровірусних препаратів. ЮНІСЕФ планує поставити всі партії препаратів до кінця листопада 2016 р. Зокрема, вакцину для профілактики туберкульозу очікується поставити вже до кінця червня, вакцину проти поліомієліту бівалентну планується поставити до кінця липня, а всі партії вакцин для профілактики гепатиту В — протягом липня, вересня та листопада.

Нагадаємо, що профільним міністерством уже затверджено номенклатури лікарських засобів та медичних виробів за напрямом «Централізовані заходи із запобігання та лікування серцево-судинних і судинно-мозкових захворювань» та препаратів за напрямом «Загальнодержавна програма боротьби з онкологічними захворюваннями». Також було затверджено й номенклатури лікарських засобів за напрямом «Централізована закупівля медикаментів для громадян, які страждають на мукополісахаридоз» та препаратів за напрямом «Централізована закупівля медикаментів для громадян, які страждають на хворобу Гоше».

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті