Уряд планує підвищити оклад працівників охорони здоров’я до 30%

14 Вересня 2016 12:32 Поділитися

Уряд планує підвищити оклад працівників охорони здоров’я до 30%14 вересня Володимир Гройсман, Прем’єр-міністр України, під час засідання Уряду повідомив, що 15 вересня пройде чергове засідання, під час якого буде прийнято та подано в Парламент проект Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік». Серед пріоритетних напрямків було названо аграрний сектор, енергоефективність, оборонну сферу, продовжуватиметься децентралізація влади.

Серед соціальних ініціатив Уряду В. Гройсман виділив підвищення заробітних плат працівникам сфери освіти та охорони здоров’я від 20 до 30%. Зокрема, він зазначив, що разом з грудневим підвищенням соціальних стандартів з 1 січня 2017 р. оклад дільничного лікаря — терапевта вищої категорії становитиме 7 тис. грн. Цей розрахунок здійснено з урахуванням надбавки за обсяг та якість виконаної роботи (враховано перевищення норми навантаження на лікаря в 1,5 раза та середній розмір надбавки за якість 25%).

Він також висловив сподівання, що дану ініціативу підтримають і народні депутати України.

«Можуть бути будь-які бажання підвищувати заробітну плату на словах, але те, що ми зараз пропонуємо — ми пропонуємо абсолютно реальне зростання заробітної плати, яке співпадає з можливостями нашої економіки, і ми можемо це забезпечити у проекті бюджету на наступний рік», — додав В. Гройсман.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Ghjdbpjh 15.09.2016 10:41
Если не повышать пенсии и зарплаты др. категориям работников, то и лечиться перестанут люди - цены за лечение неподъемные

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті