Увага, фальсифікат: в обігу знаходиться лікарський засіб з підробленим сертифікатом якості

15 квітня Державна служба України з лікарських засобів та конт­ролю за наркотиками (Держлікслужба) затвердила розпорядження № 3087-001.1/002.0/17-19. У документі повідомляється про фальсифікацію сертифіката якості лікарського засобу ЕТАНОЛ 96, розчин для зовнішнього застосування 96% по 100 мл у флаконах, серії 051016, з маркуванням виробника ПП «Кілафф», Україна.

При цьому наголошується, що на цю саму серію лікарського засобу є й оригінальний сертифікат якості, виданий виробником. У фальсифікованому сертифікаті зазначено розмір серії — 115 015 флаконів, однак в оригінальному сертифікаті розмір серії визначено у 5015 флаконів.

У зв’язку із цим Держлікслужба закликає суб’єктів господарської діяльності, які здійснюють реалізацію, зберігання та застосування лікарських засобів, бути обачними та невідкладно перевірити сертифікат якості, виданий на вищезгадану серію лікарського засобу. У разі виявлення факту його фальсифікації слід вжити заходів щодо вилучення лікарського засобу з обігу шляхом знищення або повернення постачальнику та повідомити про це територіальному органу Держлікслужби.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті