Аптеки, розташовані в лікарнях, просять приєднатися до програми «Доступні ліки»

Державна служба Украї­ни з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Херсонській обл. (далі — Держлікслужба) на виконання доручення Прем’єр-міністра України просить суб’єктів господарювання, аптечні заклади яких розташовані в лікувально-профілактичних закладах або на їх території, розглянути можливість приєднання до реалізації програми «Доступні ліки», оскільки в області існує дефіцит аптек — учасниць програми.

Відповідно до даних з дашборду Націо­нальної служби здоров’я України (далі — НСЗУ) щодо аптек-учасниць у Херсонській обл., участь беруть 48 аптечних закладів, які забезпечують 129 місць відпуску ліків за програмою «Доступні ліки».

Нагадаємо, на початку квітня Держлікслужба повідомляла, що з переходом адміністрування програми «Доступні ліки» до НСЗУ з 1 квітня виник дефіцит аптек-учасниць у даній області. Тому що з цієї дати втратили силу договори на реімбурсацію ліків з місцевими органами влади, й аптеки повинні заключати договори безпосередньо з НСЗУ.

Зауважимо, участь у програмі «Доступні ліки» є добровільною. Відповідно до Порядку укладення, зміни та припинення договору про реімбурсацію, затвердженого постановою КМУ від 27.02.2019 р. № 136, суб’єкт господарювання, який бажає укласти договір з НСЗУ, повинен:

  • зареєструватися в системі та забезпечити реєстрацію в ній його уповноважених осіб, які будуть залучені до виконання договору, та забезпечити отримання ними кваліфікованого електронного підпису відповідно до Закону України «Про елект­ронні довірчі послуги»;
  • мати в наявності комп’ютерне обладнання, програмне забезпечення, необхідні для роботи через систему, з підключенням до інтернету в кожній аптеці та аптечному пункті, у яких здійснюється відпуск лікарських засобів за договором.
Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»,
за матеріалами dls.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті