Cемінар: «Pharma Day»

05 Листопада 2019 12:10 Поділитися

Cемінар: «Pharma Day»

Дата: 13 листопада 2019 року

Реєстрація учасників: 9:30 – 10:00

Час проведення:

Юридичний блок: 10:00  12:00

Податковий блок: 12:20 – 15:30

Локація: Офіс KPMG (вул. Московська, 32/2, БЦ «Сенатор», 16 поверх, м. Київ)

Програма семінару:

Сесія І. Юридичний блок

9:30 – 10:00 – реєстрація учасників, ранкова кава

10:00 – 10:15 – вітальне слово – Сергій Попов, партнер, керівник відділу податкового та юридичного консультування, керівник сектора охорони здоров’я та фармацевтики KPMG в Україні.

АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ КОНКУРЕНЦІЇ НА ФАРМАЦЕВТИЧНИХ РИНКАХ ТА ОГЛЯД ПРАКТИКИ АМКУ

10:15 – 10:45 – Томас Брок та Дін Вільямсон, експерти проекту Програми міжнародної технічної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Програма технічної допомоги з розвитку інституційного потенціалу України у застосуванні законодавства та здійснення політики у сфері конкуренції»

  • Презентація на тему : «Вихід препаратів-генериків на ринок та відрахування виробників оригінальних препаратів на користь виробників препаратів-генериків за відтермінування виходу на ринок останніх»

10:45 – 11:10 – Катерина Орличенко, завідувач аналітичного сектору департаменту досліджень і розслідувань виробничої сфери, фармацевтики та рітейлу АМКУ

  • Внесок АМКУ в розвиток конкуренції на фармацевтичних ринках

Людмила Лапчик, радник відділу надання юридичних послуг

  • Огляд практики АМКУ на ринках фармацевтики

ІНСТРУМЕНТИ ЗАХИСТУ ФАРМАЦЕВТИЧНОГО БІЗНЕСУ

11:10 – 12:00 – Ярослав Чекер, адвокат, радник відділу надання юридичних послуг

  • Нововведення в корпоративному комплаєнсі
  • Антирейдерський захист прав на бізнес і нерухомість
  • Актуальні питання щодо медичних представників
  • Промоція ліків: на що звернути увагу?
  • Відповідальність за неправомірні дії чи бездіяльність дозвільних органів: що нового?

12:00 – 12:20 – кава-брейк

Сесія ІІ. Податковий блок

12:20 – 12:30 – Сергій Попов, партнер, керівник відділу податкового та юридичного консультування, керівник сектора охорони здоров’я та фармацевтики KPMG в Україні.

ПОДАТКОВІ ПИТАННЯ ФАРМАЦЕВТИЧНОГО БІЗНЕСУ

12:30 – 13:30 – Анастасія Мосунова, менеджер, відділ міжнародного оподаткування

  • Ризики використання інструментів внутрішньогрупового фінансування фармацевтичних компаній: кредит нот, цільового фінансування, послуг, бонусів, штрафів
  • Законодавчі ініціативи щодо оподаткування бонусів в Україні
  • Новий погляд на облік та оподаткування бонусів та знижок з урахуванням МСФЗ
  • Ризики ПДВ при здійсненні клінічних досліджень

Дарья Ломанцова, менеджер KPMG в Україні

  • Проблемні питання переходу на МСФЗ для фармацевтичного бізнесу

АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ТРАНСФЕРТНОГО ЦІНОУТВОРЕННЯ

13:30 – 14:00 – Ганна Чеботарьова, менеджер групи трансфертного ціноутворення

  • Ризики групування контрольованих операцій в фармацевтичному бізнесі. Вплив регулювання цін та групування товарів та послуг на фактичний показник рентабельності та проведення порівняльного дослідження.

14:00 – 14:15 – кава-брейк

14:15 – 14:50 – Анастасія Мосунова, менеджер, відділ міжнародного оподаткування

  • Ризики «агентського постійного представництва» для іноземних фармацевтичних компаній, які здійснюють діяльність в Україні через представництва та/ або сервісні компанії
  • Вплив антиофшорних законопроектів 1210 та 1210–1 на фармацевтичний бізнес, зокрема застосування «тесту основної мети» та «тесту бенефіціарного власника» до виплат пасивних доходів, «ділової мети» – для послуг від нерезидента

АКТУАЛЬНІ ПОДАТКОВІ СПОРИ ФАРМА СЕКТОРУ

14:50 – 15:30 – Лариса Антощук, старший менеджер, практика з вирішення податкових спорів, Наталя Мусієнко, старший юрист практики з вирішення податкових спорів

  • Операції з нерезидентами: оскарження права на податкову пільгу на підставі відсутності принципу основної цілі як відхід від застосування концепції бенефіціарного власника
  • Нереальність правочинів як підстава для донарахування: маркетингові послуги, поставка товарів, виконання робіт
  • Інші категорії спорів: ТЦ, коригування податкових зобов’язань і кредиту з ПДВ, відшкодування ПДВ, економічні злочини

Дарья Ломанцова, менеджер KPMG в Україні

  • Фокус податкових органів на бухгалтерському обліку

Доповідачі:

Сергій Попов, партнер, керівник відділу податкового та юридичного консультування, керівник сектора охорони здоров’я та фармацевтики KPMG в Україні. Досвід професійного консультування Сергієм міжнародних і українських компаній з податкових та юридичних питань складає більше 20 років.

Ярослав Чекер, адвокат, радник відділу надання юридичних послуг. Ярослав має більш ніж 6–річний досвід консультування міжнародних та українських клієнтів щодо корпоративного права, бізнес реструктуризації в Україні та консультування міжнародних компаній щодо різноманітних питань корпоративного управління, які виникають в їх дочірніх компаніях в Україні.

Людмила Лапчик, радник відділу надання юридичних послуг. Людмила має більш ніж 13–річний досвід юридичної підтримки провідних українських та міжнародних компаній в сфері корпоративного, трудового та договірного законодавства, здійснення інвестицій та бізнес реструктуризації в Україні, супроводження укладення комплексних комерційних угод, справ про зловживання монопольним становищем, отримання дозволів на концентрації, досвід роботи в АМКУ.

Дарья Ломанцова, менеджер KPMG в Україні. Дарья має понад 6 років досвіду в наданні податкових консультаційних послуг, проведенні податкових перевірок підприємств, супроводі компаній при переході з П(С)БО на МСФЗ консультуванні щодо питань бухгалтерського обліку та написанні облікових політик.

Анастасія Мосунова, менеджер, відділ міжнародного оподаткування KPMG в Україні. Анастасія має понад 8 років професійного досвіду консультування міжнародних та українських груп компаній з податкових та юридичних питань. Анастасія брала участь у ряді проектів для компаній в різних секторах економіки, надаючи широкий спектр податкових послуг, в тому числі щодо ідентифікації та мінімізації податкових ризиків, податкового та юридичного структурування інвестицій в Україну та за кордон

Ганна Чеботарьова, менеджер KPMG в Україні, яка має понад 6 років досвіду в консультуванні клієнтів та, зокрема, в наданні консультацій щодо трансферного ціноутворення. Ганна брала участь в написанні політик трансфертного ціноутворення та документацій з трансфертного ціноутворення для ряду ключових міжнародних фармацевтичних компаній. Сертифікований оцінювач.

Лариса Антощук, керівник практики з вирішення податкових спорів KPMG Law Ukraine. Адвокат з 13-річним досвідом супроводу спорів і консультування міжнародних та українських компаній з питань оподаткування, захисту в кримінальних провадженнях. У портфоліо клієнтів з вирішення податкових спорів входять компанії, що представляють медіа, фармацевтичний і косметичний бізнес, компанії-виробники промислового устаткування, ІТ. Лариса Антощук була номінована в категорії «Кращий юрист з податкових спорів», як одна з п’яти провідних практикуючих фахівців в цій галузі в Україні за версією «Юридичної премії 2019 року».

Наталія Мусієнко, старший юрист практики з вирішення податкових спорів KPMG Law Ukraine. Має успішний досвід представництва інтересів клієнтів різних галузей бізнесу, зокрема фармацевтичного бізнесу, агробізнесу, телекомунікацій, медіа, технологій, рітейлу, авіакомпаній, виробників промислового устаткування, виробників одягу і взуття, банків і фінансових установ.

Кому буде цікавий семінар?

Зустріч буде корисною фінансовим директорам, головним бухгалтерам, керівникам юридичних департаментів, власникам фармацевтичних компаній.

У разі Вашої зацікавленості у відвіданні даного заходу, будь ласка, зареєструйтеся до 11 листопада 2019 року.

Участь у заході безкоштовна. Заявки на участь від консультаційних, юридичних та аудиторських компаній не приймаються. У зв’язку з великою кількістю заявок запрошуємо до реєстрації не більше 2-х представників від компанії.

Будемо раді бачити Вас на нашому семінарі!

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті