Оновлено реєстр граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби

03 Січня 2020 5:58 Поділитися

Наказом МОЗ України від 03.01.2020 р. № 13 затверджено Реєстр граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби станом на 2 січня 2020 р. (далі – Реєстр цін). У зв’язку з прийняттям наказу № 13 втратив чинність наказ МОЗ України від 01.07.2019 р. № 1533, яким затверджено попередній Реєстр.

Зауважимо, що відповідно до нещодавно прийнятих змін до Порядку визначення розміру реімбурсації лікарських засобів, для формування нового Реєстру лікарських засобів, які підлягають реімбурсації (далі — Реєстр ліків), Національна служба здоров’я України (НСЗУ) повинна розмістити оголошення про прийом заяв на включення лікарських засобів до Реєстру ліків саме наступного дня після оприлюднення МОЗ Реєстру цін. Форму відповідної заяви затверджуватиме і розміщуватиме НСЗУ в оголошенні про прийом заяв на включення лікарських засобів до Реєстру (далі — заява). Після цього власникам реєстраційних посвідчень або їх уповноваженим представникам надано 7 робочих днів для подачі документів.

Замість затвердження проміжної редакції ліків, до якої вносилися зміни і затверджувалася нова редакція, подані від заявників документи НСЗУ перевірятиме протягом 5 робочих днів і публікуватиме на своєму сайті попередні результати щодо включення лікарських засобів до Реєстру (у формі Реєстру). Після цього заявникам надається 5 робочих днів для звернення до НСЗУ щодо зниження оптово-відпускної ціни свого лікарського засобу, яка в перерахунку на добову дозу дорівнюватиме оптово-відпускній ціні за добову дозу препарату, що підлягає реімбурсації без доплати, з аналогічною міжнародною непатентованою назвою та формою випуску. Для цього вартість добової дози такого лікарського засобу згідно з опублікованими попередніми результатами не повинна перевищувати вартості добової дози лікарського засобу, що підлягає реімбурсації без доплати, більше ніж на 10%.

Протягом цього строку заявники теж можуть звернутися до НСЗУ щодо виправлення технічних помилок (крім помилки щодо розміру оптово-відпускної ціни лікарського засобу) у попередніх результатах щодо включення лікарських засобів до Реєстру в разі їх наявності.

Отримані від заявників пропозиції до попередніх результатів НСЗУ оброблятиме протягом 5 робочих днів і подаватиме до МОЗ пропозиції щодо включення торгової назви лікарського засобу до Реєстру ліків. У свою чергу, МОЗ після отримання цих пропозицій матиме 10 робочих днів для прийняття рішення про включення торгової назви лікарського засобу до Реєстру ліків та затвердження його відповідним наказом, який оприлюднюватиметься на сайті Міністерства.

Раніше в НСЗУ зауважили, що затвердження Міністерством Реєстру ліків очікується в середині лютого, після цього аптекам та аптечним пунктам дозволятиметься протягом 30 календарних днів з дати його затвердження завершити реалізацію закуплених до зазначеної дати лікарських засобів, які підлягають реімбурсації, відповідно до цін та в порядку, що діяли до дати затвердження МОЗ оновленого Реєстру ліків.

Також у НСЗУ звернули увагу, що оскільки оголошення про прийом заяв від виробників має бути оприлюднено наступного дня після затвердження Реєстру цін, то якщо його затверджено 3 січня, то відповідне оголошення буде оприлюднено вже 8 січня через перенесення робочого дня 6 на 11 січня.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті