Закупівлі деяких препаратів з Нацпереліку: оприлюднено попередню редакцію Реєстру граничних оптово-відпускних цін

24 Січня 2020 2:49 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) повідомляє, що ним здійснено попередній розрахунок для Реєстру граничних оптово-відпускних цін на деякі лікарські засоби, що закуповуються за бюджетні кошти станом на 20.01.2020 р. (далі — Реєстр), який 23 січня оприлюднено на сайті Міністерства.

Мова йде про референтне ціноутворення на окремі препарати з Національного переліку основних лікарських засобів (далі — Нацперелік), які закуповуються за бюджетні кошти та на які встановлюються граничні оптово-відпускні ціни, яке запроваджено з 1 липня 2019 р. згідно з постановою КМУ від 3.04.2019 р. № 426. Перелік цих лікарських засобів затверджено наказом МОЗ України від 29.07.2019 р. № 1713. У жовтні МОЗ затверджено Реєстр граничних оптово-відпускних цін на деякі лікарські засоби, що закуповуються за бюджетні кошти, станом на 28 серпня 2019 р.

МОЗ прийматиме зауваження та пропозиції до відповідного Реєстру до 03.02.2020 р. Їх слід надсилати до Фармацевтичного директорату МОЗ на електронну адресу: [email protected]; контактна особа — Олександр Олександрович Громович, тел.: (044) 200-06-68.

Повідомляється, що попередній розрахунок для Реєстру Міністерством проведено вже з урахуванням змін, запропонованих проєктом наказу МОЗ «Про внесення змін до Порядку розрахунку граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби, які містяться у Переліку лікарських засобів, що включені до Національного переліку основних лікарських засобів, та на які встановлюються граничні оптово-відпускні ціни», який 16 січня винесено на громадське обговорення. Зокрема ним передбачено, що оновлення Реєстру відбувається в перший робочий день лютого кожного року.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті