МОЗ пропонує скасувати квоти на спирт для виробників глоду

04 Березня 2020 12:49 Поділитися

28 лютого на сайті МОЗ України для громадського обговорення оприлюднено проєкт постанови КМУ «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», який розроблено з метою створення умов для раціонального використання спирту етилового, що використовується для виробництва лікарських засобів та відпускається суб’єктам підприємницької діяльності (виробникам лікарських засобів) у межах встановлених квот за ставкою акцизного податку в розмірі 0 грн за 1 літр (далі — квоти).

Так, змінами пропонується скасувати надання квот на відвантаження спирту суб’єктам підприємницької діяльності, які виробляють лікарські засоби у формі настойок (настоянок) з міжнародною непатентованою назвою глоду глікозиди.

Як зазначається в супровідній інформації до проєкту, це пов’язано з використання не за медичним призначенням спиртовмісних лікарських настойок, які містять у своєму складі глоду глікозиди.

Також проєктом пропонується збільшити квоти для:

  • АТ «СТОМА з 2400 до 3600 дал;
  • ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» з 813 до 1500 дал;
  • ПАТ «Біолік» з 6480 до 10 000 дал.

Окрім цього, перелік підприємств, які отримують квоти, пропонується доповнити ТОВ «МЕДЛЕВ», якому передбачено надати квоти на 50 488 дал.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті