COVID-19: Парламент встановив мораторій на перевірки

17 Березня 2020 11:58 Поділитися

Парламент прийняв законопроєкт «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» (реєстр. № 3220), згідно з яким:

  • не застосовуватимуться штрафні санкції за порушення податкового законодавства, вчинені протягом періоду з 1 березня до 31 травня 2020 р.;
  • встановлено мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок з 18 березня до 31 травня 2020 р.;
  • подовжено до 1 липня 2020 р. термін подання річної декларації про майновий стан і доходи;
  • не нараховується та не сплачується у період з 1 березня року до 30 квітня 2020 р. плата за землю;
  • об’єкти нежитлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних або юридичних осіб, не є об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, з 1 березня до 30 квітня 2020 р.

Також зміни вносять до законів України «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг». Змінами відтерміновується до 1 січня 2021 р. обов’язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій для платників єдиного податку другої–четвертої груп (фізичними особами — підприємцями), обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 000 000 грн і які здійснюють діяльність з надання платних послуг у сфері охорони здоров’я.

За матеріалами rada.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті