Державні закупівлі: затверджено новий Реєстр граничних оптово-відпускних цін

03 Липня 2020 6:48 Поділитися

На сайті МОЗ України оприлюднено наказ Міністерства від 23.06.2020 р. № 1440, яким затверджено Реєстр граничних оптово-відпускних цін на деякі лікарські засоби, що закуповуються за бюджетні кошти, станом на 4 травня 2020 р. У зв’язку з цим втратив чинність наказ МОЗ України від 24.02.2020 р. № 508 «Про затвердження Реєстру граничних оптово-відпускних цін на деякі лікарські засоби, що закуповуються за бюджетні кошти, станом на 3 лютого 2020 р.». Мова йде про закупівлі певних лікарських засобів з Національного переліку основних лікарських засобів (далі — Нацперелік), на які постановою КМУ від 03.04.2019 р. № 426 з 1 липня 2019 р. запроваджене референтне ціноутворення.

Як і попередній, новий Реєстр містить 46 позицій міжнародних непатентованих найменувань лікарських засобів. Разом з Реєстром розміщено також інформацію про розрахунок граничних рівнів оптово-відпускних цін на лікарські засоби, що включені до Реєстру. У даному розрахунку зазначені, зокрема, препарати, які розглядалися для включення в Реєстр, але через відсутність даних про ціни на них у референтних країнах не були внесені до нього.

Нагадаємо, зазначені в Реєстрі граничні оптово-відпускні ціни розповсюджуються лише на препарати, що закуповуються за бюджетні кошти, та не поширюються на:

  • роздрібний ринок;
  • лікарські засоби, які закуповуються через міжнародні організації;
  • програму «Доступні ліки».

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті