Gedeon Richter та її партнер Palette Life Sciences AB отримали дозвіл на маркетування LIDBREE™ у Великобританії

4 серпня 2020 р. Gedeon Richter та Palette Life Sciences AB оголосили, що в рамках децентралізованої регуляторної процедури, яка має місце у 30 краї­нах — членах Європейського економічного простору, вони отримали дозвіл на маркетування LIDBREE™ у Великобританії. Продукт являє собою нову термогелеву внутрішньоматкову форму випуску власної розробки, що може забезпечити значне полегшення болю під час загальних гінекологічних процедур.

Схвалення та дозвіл на маркетування LIDBREE™ були видані на базі переконливих результатів клінічних досліджень та випробувань щодо сенсорної іннервації в репродуктивній сфері. У ключовому клінічному дослідженні застосування LIDBREE™ було пов’язане зі знач­ним зменшенням вираженості болю та дискомфорту у жінок, яким проводили гінекологічні втручання.

«Наша дослідницька група виявила, що больова іннервація розміщена по всій поверхні матки, це дозволяє використовувати місцеве знеболення в багатьох гінекологічних процедурах, таких як введення внутрішньоматкового апарату і забір біопсій в шийці та/або в тілі матки — процедур, які наразі зазвичай проводяться без будь-якого знеболення. LIDBREE™ — це новий гель, що містить місцевий анестетик лідокаїн, який при застосуванні прилипає до слизової оболонки матки з метою забезпечення відмінного знеболювального ефекту, — зазначив Гунвор Екман-Ордеберг (Gunvor Ekman-Ordeberg), доктор медичних наук, професор з Каролінського інституту (Karolinska Institute) та засновник програми LIDBREE™. — Задоволення від спостереження за впровадженням результатів досліджень, які тривали понад 40 років, у клінічну практику за допомогою нового, простого та ефективного лікування — великий привілей, яким я хотів би поділитися з усіма моїми колегами».

У жовтні 2017 р. Gedeon Richter і Palette Life Sciences AB підписали угоду про комерціалізацію LIDBREE™, інноваційної лікарської форми для знеболення, в Європі та на деяких інших ринках. Palette Life Sciences AB — дослідницька компанія із штаб-квартирою у Стокгольмі, Швеція, та офісами в Санта-Барбарі та Далласі, США, яка фокусує свою увагу у сфері природничих наук.

«Ми дуже задоволені схваленням LIDBREE™ у Великобританії, це великий успіх усіх, хто взяв участь у цій програмі. Це важлива віха, що дозволяє нам задовольнити значну незадоволену медичну потребу в жіночому здоров’ї. Ми плануємо підтримати лонч продукту LIDBREE™ через нашого партнера Gedeon Richter та розширити покриття на додаткові ринки, наприклад, США, у співпраці з майбутніми регіональними партнерами», — підкреслила Хелена Янссон (Helena Jansson), керуючий директор компанії Palette Life Sciences AB.

«Ми очікували цього регуляторного схвалення і сподіваємося успішно вивести LIDBREE™ на всі ринки, на які поширюється наша угода, з метою подальшого покращення якості життя жінок, які відчувають біль під час гінекологічних втручань», — заявив Тібор Хорват (Tibor Horváth), комерційний директор Gedeon Richter Plc.

Про LIDBREE™

LIDBREE™ — це продукт, що використовує нову технологію доставки лідокаїну, щоб забезпечити полегшення болю на слизовій оболонці цервікального каналу та матки. На відміну від інших топічних препаратів, особливості LIDBREE™ змушують гель залишатися на слизовій оболонці цервікального каналу та матки протягом необхідного часу для полегшення болю. LIDBREE™ показаний для місцевої анестезії при помірному гострому болю під час процедур у трубах та тілі матки, таких як розміщення засобів внутрішньоматкової контрацепції, гістероскопія, біо­псія шийки матки та ендометрія у дорослих та підлітків віком від 15 років.

За матеріалами richter.hu
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті