Оприлюднено проєкт Порядку розроблення галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я

25 Серпня 2020 4:44 Поділитися

21 серпня на сайті МОЗ України для громадського обговорення оприлюднено проєкт наказу Міністерства, яким пропонується затвердити Порядок розроблення галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я.

Проєктом документа, зокрема, пропонується покласти на МОЗ України обов’язок з розроблення методик у сфері охорони здоров’я відповідно до положень даного Порядку, в тому числі й методику створення формулярів лікарських засобів (далі — Методика формуляру) та положення про фармакотерапевтичну комісію закладу охорони здоров’я (далі — Положення про комісію).

На підставі положень Методики формуляру відбуватимуться:

  • розробка формуляру лікарських засобів закладу охорони здоров’я;
  • оптимізація застосування лікарських засобів у закладі охорони здоров’я за допомогою оцінки потреби закладу в лікарських засобах, оцінки їх застосування, безпеки, удосконалення призначення лікарських засобів;
  • моніторинг використання лікарських засобів у закладі охорони здоров’я.

Розробка локального формуляру лікарських засобів закладу охорони здоров’я здійснюватиметься фармакотерапевтичною комісією закладу охорони здоров’я, яка діятиме відповідно до Положення про комісію.

ДП «Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я» (ДЕЦ) або інше державне підприємство чи установа, яка буде уповноважена МОЗ, забезпечуватиме плановий строк перегляду або оновлення галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я.

Моніторинг індикаторів якості надання медичної допомоги, раціонального застосування лікарських засобів здійснюватиметься відповідно до галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я.

Затверджені галузеві стандарти у сфері охорони здоров’я розміщуватимуться в реєстрі галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я.

Адміністрування, функціонування та наповнення даного Реєстру здійснюється відповідно до Порядку, який має затвердити МОЗ.

Як зазначається в супровідній документації до проєкту, його затвердження дозволить врегулювати питання розроблення, взаємодії галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я, контролю за їх додержанням, моніторингу їх впровадження для забезпечення прав пацієнтів на отримання медичної допомоги у необхідному обсязі та належної якості з подальшим підвищенням ефективності роботи закладів охорони здоров’я і гарантування доступності та раціонального використання в державі лікарських засобів.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті