МОЗ подано пропозиції Міністерству фінансів щодо суттєвого збільшення витрат на ПМГ

07 Вересня 2020 3:41 Поділитися

У пропозиціях Міністерства охорони здоров’я Украї­ни щодо Державного бюджету на 2021 р. зазначено, що для комплексної реалізації медичної реформи Програма медичних гарантій (ПМГ) має бути профінансована в розмірі не менше 5% ВВП країни. Про це інформується на сайті МОЗ України.

Глава відомства Максим Степанов підкреслив, що рівень оплати праці у сфері охорони здоров’я в Україні зараз майже на 30% нижчий від середньої заробітної плати в Україні в усіх галузях. Але, оскільки підвищити його одномоментно неможливо, МОЗ ініціювало поетапний перегляд зар­плат медпрацівників.

«В Україні лікар після інтернатури має отримувати заробітну плату від 20–25 тис. гривень, і ми зробили до цього перший крок. Він стосувався встановлення доплат з вересня 2020 р. На це передбачено 5,9 млрд грн», — підкреслив міністр.

Як зазначив М. Степанов, на наступний рік пріоритетом Міністерства охорони здоров’я України є встановлення справедливої заробітної плати для медичних працівників та в цілому підвищення престижності професії. Серед поступових змін — подання пропозиції до Міністерства фінансів Украї­ни щодо встановлення доплат водіям машин швидкої допомоги. Тільки після таких кроків, спрямованих на отримання лікарем конкурентної зарплати, можна мати якісну медицину.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

GREG007 08.09.2020 12:40
Хотеть то он может! Но кто ж ему это даст? СЛЕТИТ ПИТЬ ДАТЬ!!!

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті