Виплати надбавок працівникам ЕМД за роботу з пацієнтами з COVID-19 у липні склали понад 72 млн грн

09 Вересня 2020 4:04 Поділитися

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) інформує, що видатки на оплату праці працівників 25 Центрів екстреної медичної допомоги (ЕМД) у липні становили:

  • на виплату зарплат медикам у розмірі посадового окладу з урахуванням надбавок та доплат — понад 123, 88 млн грн,
  • на виплату надбавок за роботу з пацієнтами з COVID-19 — понад 72,88 млн грн.

Тобто в середньому розмір надбавки до зарплат медикам екстренки за липень становив 60%. Але в різних регіонах ситуація різна, наприклад, у центрі ЕМД Харківської обл. надбавки за липень склали 300%, Полтавської області — 379%, на Луганщині — 243%, Чернігівщині — 239%.

Тариф за надання допомоги хворим на COVID-19 чи з підозрою на нього включає доплати медикам, які безпосередньо працюють з такими пацієнтами, у розмірі до 300% до заробітної плати. За здійснення цих доплат лікарям та медпрацівникам несе відповідальність головний лікар закладу, тому ситуація з доплатами в різних закладах відрізняється.

Також з 1 вересня будуть підвищені зарплати медикам, що працюють у закладах спеціалізованої та ЕМД. НСЗУ готова укладати додаткові договори з медичними закладами на збільшення видатків на оплату праці медиків після того, як буде внесено необхідні технічні зміни в нормативно-правові акти. Зокрема, до Порядку використання коштів.

Уряд передбачив підвищення зарплат медиків на 5,9 млрд грн. Зокрема, планується збільшити заробітну плату лікарям — на 70% від посадового окладу, визначеного за 14-м тарифним розрядом Єдиної тарифної сітки, фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою всіх спеціальностей — на 50% від мінімальної заробітної плати, молодшим медичним сестрам — на 25% від мінімальної заробітної плати. Заклади отримають виплати на підвищення зарплат медикам вже з вересня.

За матеріалами nszu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті