Заплановане збільшення кількості ПЛР-тестувань до 30 тис. на добу майже виконано — Максим Степанов

10 Вересня 2020 4:59 Поділитися

За минулу добу в Україні було проведено рекордну кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) — 29 708 досліджень. Таким чином, країна наближається до запланованого на вересень добового показника у 30 тис. ПЛР-тестів. Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров’я України.

«За попередню добу загалом здійснено 55 503 тестування, з них 29 708 досліджень — методом ПЛР і 25 795 — методом імуноферментного аналізу. Ми встановили абсолютний рекорд за кількістю зроблених ПЛР-тестів. Ми обіцяли, що у вересні вийдемо на позначку 30 тис. досліджень за добу», — зазначив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Міністр нагадав, що ще на початку квітня в Україні за добу проводилося близько 200 ПЛР-тестувань. «На початок пандемії мережа лабораторних центрів була зруйнована. Зараз її відновили й продовжують нарощувати потужності», — підкреслив очільник МОЗ. За його словами, тестування необхідні для своєчасного виявлення COVID-19, ізоляції хворого й контактних осіб та надання необхідного лікування пацієнтам з коронавірусною хворобою.

За матеріалами moz.gov.ua

фото із facebook.com/moz.ukr

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті