Постанова КМУ від 02.09.2020 р. № 793

02 Вересня 2020 11:55 Поділитися

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

від 02.09.2020 р. № 793

Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 6 травня 2020 р. № 372

Кабінет Міністрів України постановляє:

  1. Внести до постанови Кабінету Міністрів України від 6 травня 2020 р. № 372 «Про виділення коштів для забезпечення здійснення деяких заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (Офіційний вісник України, 2020 р., № 41, ст. 1321, № 43, ст. 1394) зміни, що додаються.
  2. Міністерству охорони здоров’я забезпечити погодження виділення бюджетних коштів, передбачених пунктом 1 змін, затверджених цією постановою з Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету.

Прем’єр-міністр України   Д. Шмигаль

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 02.09.2020 р. № 793

ЗМІНИ,

що вносяться до постанови Кабінету Міністрів України від 6 травня 2020 р. № 372

1. У пункті 1 постанови:

1) в абзаці третьому цифри «2339852,8» замінити цифрами «2293041,3»;

2) доповнити пункт абзацом такого змісту:

«46811,5 тис. гривень на безповоротній основі (видатки споживання) – для закупівлі лікарського засобу за міжнародною непатентованою назвою «remdesivir» (ремдесивір) з метою покриття потреби закладів охорони здоров’я в зазначеному лікарському засобі для надання медичної допомоги пацієнтам, які перебувають на стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров’я з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2.».

2. У Порядку використання коштів, виділених для забезпечення здійснення деяких заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, затвердженому зазначеною постановою:

1) доповнити пункт 3 підпунктом 4 такого змісту:

«4) закупівлі лікарських засобів за міжнародною непатентованою назвою «remdesivir» (ремдесивір) з метою покриття потреби закладів охорони здоров’я в зазначеному лікарському засобі для надання медичної допомоги пацієнтам, які перебувають на стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров’я з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2.»;

2) пункт 3-1 після слів «засобів індивідуального захисту» доповнити словами «та лікарських засобів»;

3) пункт 4 після абзацу другого доповнити новими абзацами такого змісту:

«Розподіл лікарського засобу за міжнародною непатентованою назвою «remdesivir» (ремдесивір) здійснюється між структурними підрозділами з питань охорони здоров’я обласних, Київської міської держадміністрацій для подальшого забезпечення закладів охорони здоров’я, які надають медичну допомогу пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, пропорційно кількості таких пацієнтів, яким надається медична допомога в закладах охорони здоров’я.

У разі потреби структурні підрозділи з питань охорони здоров’я здійснюють перерозподіл лікарських засобів відповідно до фактичної потреби.».

У зв’язку з цим абзац третій вважати абзацом п’ятим.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті