Парламентарі пропонують пришвидшити запровадження Електронного реєстру листків непрацездатності

28 Жовтня 2020 4:31 Поділитися

21 жовтня у Верховній Раді України зареєстровано проєкт постанови № 4243 «Про заходи щодо запровадження Електронного реєстру листків непрацездатності» (далі — проєкт постанови). Ініціатором подання є група народних депутатів на чолі з Галиною Третьяковою, народним депутатом від політичної партії «Слуга народу».

У супровідній документації до проєкту зазначається, що процес створення Єдиного електронного реєстру листків непрацездатності розпочався ще у 2009 р., але через відсутність належної нормативно-правової бази цей процес було уповільнено. Окрім того, Міністерство охорони здоров’я України зазначає, що повноцінно Електронний реєстр листків непрацездатності (далі — Реєстр) може розпочати функціонування лише на початку 2021 р.

Разом з тим термін повного запровадження Реєстру буде залежати, зокрема, від створення Національною службою здоров’я України модулів інформаційної взаємодії електронної системи охорони здоров’я тощо.

Відтак для пришвидшення процесу запровадження Реєстру проєктом постанови пропонується доручити Кабінету Міністрів України:

  • вжити всіх заходів щодо прискорення розробки та внесення змін до відповідних нормативно-правових актів задля запровадження Електронного реєстру листків непрацездатності;
  • у разі необхідності подати до Верховної Ради України законопроєкти, спрямовані на забезпечення інформаційної взаємодії електронної системи охорони здоров’я з Електронним реєстром листків непрацездатності.

МОЗ України необхідно буде до 1 січня 2021 р. розробити та затвердити всі необхідні для запровадження Реєстру документи та погодити із Пенсійним фондом України, Фондом соціального страхування України та затвердити Порядок видачі, продовження та обліку листків непрацездатності.

У свою чергу, Рахункова палата України має включити до плану роботи на 2021 р. здійснення аудиту ефективності та фінансового аудиту щодо запровадження Електронного реєстру листків непрацездатності.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті