Розширено перелік фармпродукції для протидії COVID-19, яку звільнено від оподаткування ПДВ

05 Листопада 2020 5:58 Поділитися

Постановою КМУ від 28.10.2020 р. № 1033 внесено зміни до переліку товарів (у тому числі лікарських засобів, медичних виробів та/або медичного обладнання), необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, операції з ввезення яких на митну територію України та/або операції з постачання яких на митній території України звільняються від оподаткування податком на додану вартість (далі — Перелік), затвердженого постановою КМУ від 20.03.2020 р. № 224.

Зокрема, до Переліку увійшли:

  • 2 нові позиції продуктів для спеціальних медичних цілей;
  • зволожувач дихальних сумішей без підігрівання;
  • конектор швидкого з’єднання з медичними газами;
  • мішок для дихального контуру одноразового застосування (мішок дихальний одноразовий);
  • реагенти (набори реагентів) для визначення рівня прокальцитоніну та рівня Д-димера та інше.

Також перелік доповнено новим розділом «Системи постачання медичних газів, що необхідні для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», який містить 5 позицій товарів, серед яких, зокрема, система киснепостачання, киснева станція та інше.

Окрім цього, до переліку товарів, робіт і послуг, необхідних для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на території України, затвердженого постановою КМУ від 20.03.2020 р. № 225, додано послуги з:

  • ремонту приміщень для розташування мікробіологічної лабораторії з проведення досліджень методом полімеразної ланцюгової реакції;
  • капітального ремонту системи киснепостачання;
  • ремонту та технічного обслуговування медичних виробів та обладнання, що використовується для надання допомоги хворим на COVID-19, зазначені в цьому переліку.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

 

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті