Наразі немає жодних заборгованостей за програмою «Доступні ліки» — Олександр Комаріда

30 Червня 2022 9:26 Поділитися

Олександр Комаріда, перший заступник міністра охорони здоров’я, під час свого виступу на виїзному засіданні профільного Комітету Верховної Ради України зазначив, що наразі немає жодних заборгованостей за програмою реімбурсації «Доступні ліки».

Також він поінформував, що з початком війни в Україні, МОЗ було прийнято деякі оперативні рішення та Уряд їх підтримав. Зокрема, щодо того, що всі інсуліни за програмою реімбурсації для пацієнтів упродовж певного часу будуть повністю безкоштовними. Окрім того, Міністерством було розроблено алгоритм видачі пацієнтам гуманітарних лікарських засобів та медичних виробів.

Поінформував О. Комаріда і про те, що в цілому МОЗ збирає дані про потреби у ліках та медичних виробах через систему Med Data від більше ніж 2600 закладів охорони здоров’я.

«Якщо говорити про потреби у ліках, у цю категорію також входять й препарати для амбулаторного лікування, якими можна безкоштовно забезпечувати як внутрішньо переміщених осіб, так і населення Вінницької обл.», — підкреслив він.

Також заступник міністра звернувся до міської влади області щодо роботи муніципальної аптеки та наголосив на необхідності продовження розвитку таких аптечних закладів на базі міських, а також обласних лікарень. Для того, аби у лікарні працював не аптечний пункт, який перебуває в оренді у фізичної особи або будь-кого іншого, а повноцінна аптека із площею мінімум 50 кв.м.

Така аптека, окрім відпуску соціальних ліків за програмою «Доступні ліки» та іншими урядовими програмами має забезпечувати оперативний резерв лікарських засобів, які можуть використовуватися і пацієнтами, і закладами охорони здоров’я у разі виникнення будь-якої надзвичайної ситуації.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті