МОЗ та USAID обговорили можливість локалізації виробництва фармкомпаній США в Україні

16 Серпня 2022 11:51 Поділитися

Під час зустрічі міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка та першого заступника міністра Олександра Комаріди з партнерами із Місії Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні, очільник відомства нагадав, що нещодавно Україна отримала 1,7 млрд дол. США фінансової допомоги від USAID за підтримки Міжнародного банку реконструкції та розвитку і Міжнародної асоціації розвитку. Завдяки цьому продовжиться фінансування медичних закладів за Програмою медичних гарантій.

Також, за словами В. Ляшка, частина фармацевтичних компаній відреагувала на прохання МОЗ обмежити свою присутність на ринку росії і згорнула проведення клінічних досліджень, рекламних кампаній тощо.

Окрім того, у ході зустрічі учасники обговорили можливість локалізації виробництва американських фармацевтичних компаній в Україні. «Наприклад, в одній із українських фармацевтичних компаній наразі виробляється інсулін на локалізованому виробництві. Ще одне виробництво під час війни отримало право виробляти мРНК-вакцину Comirnaty та ліки проти ковіду Paxlovid.

Тобто наші компанії проходять усі перевірки, щоб відповідати американським вимогам. А для України — це додаткові робочі місця, розвиток галузі, внесеної до переліку стратегічно важливих. Тому ми будемо раді співпраці з USAID для налагодження партнерств з іншими виробниками США», — зауважив О. Комаріда.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті