Е-рецепт на наркотичні засоби: за перші 3 дні сформовано понад 400 рецептів

07 Листопада 2022 11:05 Поділитися

МОЗ звітує про результати перших 3 днів роботи за електронним рецептом (е-рецепт) на наркотичні (психотропні) лікарські засоби, який почав діяти з 1 листопада. За вказаний період лікарі вже сформували понад 400 е-рецептів для пацієнтів.

У Міністерстві нагадують, що мета впровадження електронного рецепта — покращити доступ пацієнтів до препаратів для знеболення та водночас знизити адміністративне навантаження на лікарів, повʼязане з суворим обліком та звітністю щодо рецептурних бланків форми № 3 у закладах охорони здоровʼя. У разі хронічного чи затяжного захворювання або за необхідності продовжити лікування пацієнт може отримати повторний е-рецепт дистанційно, при цьому не відвідуючи лікаря особисто.

«Передусім це ліквідація бар’єрів для пацієнта. Водночас і сам лікар матиме безліч інструментів, щоб відстежувати ефективність лікування, коригувати дозування тощо. Друге — це облік. Паперові форми накопичуються і втрачаються. Натомість електронний облік — це контроль. Автоматизація рутинних процесів позбавить лікаря від зайвої роботи та звільнить час для власного розвитку», — прокоментував нововведення дитячий лікар — онколог Роман Кізима.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

НІНА Літвінова 10.11.2022 3:44
Цікаво, щодо обліку в аптечних закладах нічого не сказано. Яким чином відповідальна особа має заповнити Реєстр, вести облік в Журналі?

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті