З Реєстру оптово-відпускних цін на лікарські засоби виключено відомості про препарати, які підпали під референтне ціноутворення

21 Листопада 2022 3:55 Поділитися

Наказом МОЗ України від 10.11.2022 р. № 2037 з Реєстру оптово-відпускних цін на лікарські засоби (далі — Реєстр) виключено відомості про задекларовану зміну оптово-відпускної ціни 2212 позицій лікарських засобів.

Відомості виключено у зв’язку з прийняттям наказу МОЗ України від 05.10.2022 р. № 1809, яким запроваджено референтне ціноутворення на всі лікарські засоби, що закуповуються за бюджетні кошти та включені до Національного переліку основних лікарських засобів. Даним наказом передбачено, що в разі встановлення референтного ціноутворення на лікарський засіб відомості про задекларовану зміну оптово-відпускної ціни на нього вилучаються з Реєстру.

Після цього слід використовувати ціну даного препарату, яка зазначається в Реєстрі відомостей щодо граничних оптово-відпускних цін на деякі лікарські засоби, що закуповуються за бюджетні кошти та підлягають референтному ціноутворенню, прийнятому на підставі наказу № 1809. Наразі цей реєстр затверджено наказом МОЗ від 01.11.2022 р. № 1963.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*