Паніка на фоні запровадження е-рецепта: обсяги аптечного продажу зросли на 350%

04 Квітня 2023 5:46 Поділитися

З 1 квітня 2023 р. в Україні запроваджено електронний рецепт на всі рецептурні лікарські засоби. Внаслідок цього серед населення виникли панічні настрої, і 31 березня 2023 р. люди вишиковувалися у черги до аптечних закладів, закуповуючи ліки про запас. Це сприяло значному збільшенню обсягів аптечного продажу. Так, за даними компанії «Proxima Research»у гривневому вираженні обсяги аптечного продажу зросли на 345% та на 268% в упаковках порівняно з аналогічним днем минулого року (рисунок).

Рисунок. Поденна динаміка обсягів аптечного продажу лікарських засобів з 1.01.2023 р. до 1.04.2023 р.

При цьому населення активно скуповувало як рецептурні, так і безрецептурні ліки. Обсяги роздрібного продажу рецептурних препаратів у грошовому вираженні зросли на 385%, а безрецептурних — на 271%. У натуральному вираженні темпи зростання становили 326 та 219% відповідно.

Нагадаємо, що масштабний перехід на е-рецепти передбачає перехідний період, під час якого паралельно функціонуватимуть електронні та паперові рецепти.

У найближчий час на сторінках нашого видання ми детально проаналізуємо, які ліки купували українці в останній день перед запровадженням е-рецепта.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті