Лонч хворобомодифікуючих ліків стимулюватиме зростання глобального ринку препаратів для лікування хвороби Альцгеймера

12 Червня 2023 1:25 Поділитися

За прогнозами аналітичної компанії GlobalData, за підсумками 2030 р. глобальний продаж* препаратів для лікування хвороби Альцгеймера може сягнути 13,7 млрд дол. США. У 2020 р. обсяги ринку оцінювалися у 13,7 млрд дол. Таким чином, середньорічні темпи приросту становитимуть 20%.

Основною рушійною силою цього зростання виступатимуть новаторські методи лікування. За даними аналітиків, у прогнозований період очікується лонч 23 нових препаратів, включаючи такі, що модифікують захворювання.

Основним напрямком R&D у досліджуваній терапевтичній сфері наразі є запобігання накопиченню бета-амілоїду й утворенню бета-амілоїдних бляшок у головному мозку. Розробники вже почали досягати певних успіхів. Підтвердженням цього слугує схвалення американським регуляторним органом моноклональних антитіл — адуканумабу (2021 р.) та леканемабу (січень 2023 р.). Слід зазначити, що лонч адуканумабу (перший метод лікування, що впливає на основний процес хвороби Альцгеймера) було затьмарено суперечками стосовно достатності доказів його ефективності. Тож очікується, що показники продажу препарату не будуть високими. За прогнозами аналітиків, найбільш продаваними препаратами у прогнозований період стануть леканемаб та донанемаб (зараз — кандидат у препарати).

За даними опитування, проведеного аналітичною компанією, більшість респондентів не схильні вірити, що коли-небудь буде винайдено препарат, що зможе вилікувати хворобу Альцгеймера. Швидше за все, у майбутньому лікування хвороби включатиме комбіноване використання профілактичних, симптоматичних та хворобомодифікуючих препаратів.

За матеріалами www.globaldata.com

*На 8 найбільших ринках — США, Франція, Німеччина, Італія, Іспанія, Великобританія, Японія та Китай.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті