Pfizer та Ginkgo Bioworks співпрацюватимуть у сфері відкриття ліків на основі РНК

02 Жовтня 2023 5:37 Поділитися

Американська біотехнологічна компанія Ginkgo Bioworks оголосила про співпрацю з компанією Pfizer, спрямовану на відкриття кандидатів у препарати на основі РНК. У рамках співпраці використовуватиметься РНК-технологія для прискорення розробок і досліджень (R&D) нових молекул РНК у пріоритетних галузях досліджень.

Препарати на основі РНК вважаються багатообіцяючим захоплюючим напрямом у медицині з далекосяжними перспективами. «Мільярди пацієнтів у всьому світі вже отримали користь від досягнень у галузі РНК-технологій. Ми дуже раді, що можемо допомогти у відкритті та розробці нових ліків, застосовуючи технології нашої платформи, призначеної для програмування РНК», — зазначив Джейсон Келлі (Jason Kelly), генеральний директор Ginkgo Bioworks.

«РНК-терапія стає важливою частиною світових інновацій, і завдяки прогресу в синтетичній біології ми маємо потенціал для створення нових методів лікування на основі РНК, які можуть принести користь пацієнтам у всьому світі, — підкреслив Вілл Сомерс (Will Somers), доктор філософії, керівник відділу біомедичного дизайну компанії Pfizer. — Доступ до платформи біотехнологічної компанії допоможе в пошуку нових та цікавих конструкцій РНК з покращеною стабільністю та експресією, які можуть призвести до появи більш ефективних методів лікування».

За матеріалами investors.ginkgobioworks.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті