Моніторинг цін на препарати з програми «Доступні ліки» у вересні: звітує Харківщина

Головне управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у Харківській обл. (Держпродспоживслужба) з метою попередження фактів порушень державної дисципліни цін продовжує проводити моніторинг застосування державних регульованих цін на препарати, які беруть участь у програмі реімбурсації «Доступні ліки».

Зокрема, щомісячно аналізуються розміри граничних оптово-відпускних, закупівельних та фактичних роздрібних цін, а також розміри застосованих оптово-відпускних та торговельних (роздрібних) надбавок на ліки, які ввійшли до програми реімбурсації.

Так, за вересень 2023 р. опрацьовано інформацію від 410 аптечних закладів, проаналізовано понад 52,5 тис. цін на ліки з питань дотримання вимог законодавства у сфері ціноутворення. Встановлено порушення державної дисципліни цін в одного суб’єкта господарювання, а саме:

«Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській обл. повідомило суб’єкта господарювання про виявлене вищевказане порушення, провело роз’яснювальну роботу щодо дотримання вимог чинного законодавства та надало письмову вимогу щодо усунення порушень законодавства про ціни й ціноутворення», — йдеться в повідомленні.

За матеріалами dpss.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті