Інспекція МОЗ медичних закладів Запорізької обл.: відсторонено керівників 2 відділень

Нагадаємо, 31 жовтня МОЗ поінформувало про результати інспектування кількох закладів Запоріжжя щодо цільового використання коштів, отриманих за договорами з Національною службою здоровʼя України (НСЗУ) за Програмою медичних гарантій (ПМГ).

Тоді зазначалося, що виявлено декілька випадків, коли пацієнтів змушували власним коштом купувати лікарські засоби, хоча ці препарати покриваються ПМГ і мають надаватися пацієнтам безкоштовно. Також пацієнтам призначали препарати без доведеної ефективності, які пацієнти теж придбавали власним коштом.

Наразі в МОЗ повідомили, що завідувачів 2 відділень Міської лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги Запорізької міської ради відсторонено від обов’язків на час службового розслідування. Йдеться про завідувачів відділення ранньої реабілітації, а також ортопедо-травматологічного відділення.

Водночас керівництво медичного закладу має повернути пацієнтам кошти, які ті витратили на закупівлю лікарських засобів, що мають покриватися державою. Також пацієнтам повернуть кошти за придбані препарати без доказової ефективності.

«НСЗУ повністю покриває медичним закладам вартість лікування та реабілітації пацієнтів. Сюди входить не лише перебування у стаціонарі, а й усі лікарські засоби, які застосовують. Якщо в лікарні немає препаратів для надання медичної допомоги, то вони неефективно використовують кошти, що платить НСЗУ. І це злочин. Жоден пацієнт лікарні, незалежно від причини звернення, не має купувати ліки самостійно. У таких ситуаціях необхідно звертатися на «гарячу лінію» НСЗУ або до головного лікаря», — зазначив Сергій Дубров, перший заступник міністра охорони здоров’я України.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті