Як не захворіти в сезон ГРВІ?

10 Листопада 2023 5:11 Поділитися

Хороший спосіб знизити ризик зараження сезонним грипом та уникнути його потенційно серйозних ускладнень — це щорічна вакцинація. Однак є певні корисні щоденні звички, які також можуть допомогти розумно захистити себе та своїх дітей від сезонних інфекційних недуг.

Уникайте тісного контакту з людьми, які хворіють.

Якщо ви самі захворіли, старайтеся тримати дистанцію з іншими, щоб захистити їх від зараження. За можливості залишайтеся вдома та не відвідуйте офіс або навчання, що може допомогти запобігти поширенню хвороби серед інших. Прикривайте рот і ніс серветкою, коли кашляєте або чхаєте. Віруси грипу поширюються переважно крапельним шляхом, коли хворі кашляють, чхають або розмовляють.

Мийте руки. Часте миття рук допоможе захистити від мікробів. Якщо мило і вода недоступні, використовуйте спиртовий розчин для протирання рук.

Намагайтеся не торкатися очей, носа чи рота. Мікроби можуть поширюватися, коли людина торкається чогось, що забруднене мікробами, а потім торкається своїх очей, носа чи рота.

Практикуйте інші корисні для здоров’я звички. Чистьте і дезінфікуйте поверхні, яких часто торкаєтеся вдома, на роботі чи в школі, особливо коли хтось хворіє. Добре висипайтеся, будьте фізично активними, контролюйте рівень стресу, пийте багато рідини та вживайте поживну їжу.

Існують також противірусні препарати, які можна застосовувати для лікування та профілактики грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій. До них належать, зокрема, Амізон, Новірин, Сельтавір та інші.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті