З Новим 2024 роком переможної єдності!

Дорогі колеги, партнери, друзі!

Щиро вітаю працівників фармацевтичної галузі із Різдвом Христовим! Вперше Україна відзначає це світле християнське свято разом з усім цивілізованим світом, а не за радянською тради­цією.

На честь свята хотів би поділитися втішними новинами, дотичними до медичної сфери. Найголовніше, що цього року вдалося профінансувати медицину в пов­ному обсязі, а на наступний рік — закласти навіть більше коштів, ніж цьогоріч. Триває медична реформа, ухвалюються закони, корисні для медпрацівників та пацієнтів, усе більш прозорими стають медичні закупівлі, разом з МОЗ прискорюємо введення Закону України «Про лікарські засоби» та приведення галузі до європейських стандартів. Попри війну, медична сфера повноцінно фінансується і розвивається, і ми не збираємося збавляти темпи.

Хотів би також відзначити працю фармацевтів, які продов­жують працювати у прифронтових районах — без перебільшення, ризикуючи власним життям. Щира вдячність людям, які поставили свої професійні обов’язки та допомогу людям вище за власний комфорт та безпеку.

Різдво для християн — це одне з найбільших релігійних свят, символ надії та відродження. Вірю, що Україна переможе, і вже наступне Різдво українці відзначатимуть у затишних домівках у мирній щасливій країні.

Михайло Радуцький,
народний депутат, голова
Комітету Верховної Ради України
з питань здоров’я нації,
медичної допомоги
та медичного страхування

З Новим 2024 роком переможної єдності!
Дорогі колеги та співвітчизники!

Завершується ще один рік боротьби та незламності українського народу. Попри намагання ворога зруйнувати та відібрати у нас найцінніше, ми зростаємо в єдності, загартовуємось у стійкості духу та віримо в нашу Перемогу!

Завдяки самовідданості працівників фармацевтичної галузі наші громадяни отримують необхідні лікарські засоби, що є особливо важливим на передовій та в регіонах, де ведуться бойові дії.

Протягом року Держлікслужба в тісній співпраці з фармацевтичною спільнотою працює над відновленням роботи аптечних закладів у деокупованих регіонах та населених пунктах, які постраждали від воєнних дій.

Задля покращення логістичної доступності лікарських засобів для населення, яке проживає в сільській місцевості або на прифронтових територіях, у 2023 р. створено правові перед­умови для початку роботи мобільних аптечних пунктів.

Рішення Європейської Ради про відкриття переговорів щодо оцінки готовності вступу України до Європейського Сою­зу є важливим виявом підтримки нашої країни, який спонукає нас і надалі працювати над реалізацією необхідних завдань з повної імплементації усіх норм відповідно до європейських.

Держлікслужба зміцнює партнерські стосунки та посилює постійну взаємодію з міжнародними партнерами, впроваджує кращі світові практики.

Ми робимо все можливе, аби бути надійною підтримкою у сфері охорони здоров’я для кожного українця в надскладний для нашої країни час.

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками бажає, щоб Новий 2024 рік став переможним для України та приніс у кожну оселю, в кожну родину мир і добробут!

Вітаємо з Різдвом Христовим та Новим Роком!

Колектив Держлікслужби

Рік міжнародного партнерства і взаємодії на всіх рівнях

Завершується 2023 рік — рік незламності, сили та віри в Перемогу. Ми вистояли і впевнено йдемо шляхом європейського майбутнього. Цей рік продемонстрував важливу роль партнерства і взаємодії на всіх рівнях — незважаючи на виклики війни, ми заклали фундамент для подальшого зростання та розвитку фармацевтичної галузі України.

Цього року фахівці Державного експертного центру (ДЕЦ) стали частиною експертних тренінгів ЕМА, NICE, Uppsala Mоnitoring Center, робочої групи ICH — ми високо цінуємо цей вид допомоги, і вже у 2024 р. включені до цілого ряду програм навчання задля підвищення кваліфікації наших експертів у різних напрямках діяльності ДЕЦ. Триває активний розвиток eCTD-формату подачі досьє на реєстрацію лікарських засобів — дякуємо ЕМА, регуляторам Польщі, Швеції, Хорватії за наставництво й ефективну співпрацю.

Спільно з МОЗ України та Держлікслужбою України здійснено перші кроки до створення єдиного органу державного контролю у сфері обігу лікарських засобів. Розпочато діалог з усіма зацікавленими сторонами щодо ризиків, перспектив та особливостей функціонування незалежного органу, який удосконалить процеси і гарантуватиме виробництво, експорт, імпорт, рекламу, дистрибуцію, продаж і застосування лікарських засобів та медичної продукції належної якості. Важливо, що Україна не одна на цьому шляху, і нам доступні кращі європейські практики. Впевнений, ми всі разом ухвалимо найефективніше рішення.

Хочу подякувати усім небайдужим, хто доєднався та зробив свій внесок у розвиток фармацевтичної галузі та охорони здоров’я України. Користуючись нагодою, щиро вітаю з Різдвом та Новим роком! Бажаю, щоб 2024 став роком Перемоги, нових змін, зміцнення та зростання. Слава Україні! Слава ЗСУ!

Михайло Бабенко,
директор Державного експертного центру
МОЗ України

НСЗУ залишається
надійним партнером
аптечних закладів

Шановні партнери!

Від імені команди Національної служби здоров’я Украї­ни (НСЗУ) вітаю з прийдешніми святами!

Програма реімбурсації «Доступні ліки» — приклад успішного державно-приватного партнерства, яке дозволяє знизити фінансове навантаження на пацієнтів та підвищити доступність ліків. А аптекам — отримувати стабільну оплату в найскладніший час.

У 2023 р. партнерами НСЗУ були аптеки та аптечні заклади в різних регіонах України, які уклали договір із НСЗУ. Попри вій­ну, 13 873 аптечні заклади відпускають лікарські засоби та медичні вироби за електронними рецептами в рамках програми «Доступні ліки».

Дякуємо кожному, хто впродовж року забезпечував доступність ліків для українців та сприяв безперебійному функціонуванню програми.

НСЗУ залишається надійним партнером аптечних закладів. Завдяки чітким правилам укладання договорів із НСЗУ та використанню електронних інструментів програма працює злагоджено та ефективно. З початку року НСЗУ виплатила аптечним закладам понад 3 млрд грн. З них понад 2 млрд грн — приватним закладам.

Наступного року ми очікуємо на постанову Кабінету Мініст­рів України, яка дозволить укладати договори про реімбурсацію на середньостроковий період — терміном до 3 років, щоб ми з вами могли планувати довгострокову співпрацю.

Об’єднуймо зусилля задля здоров’я українців!

Наталія Гусак,
голова Національної
служби здоров’я України

Попереду — євроінтеграційні проєкти, які стиратимуть фізичні та бюрократичні кордони

Разом ми подолали ще один рік викликів. Ми не лише вистояли, але й змогли розвинути низку важливих цифрових проєктів у сфері охорони здоров’я України. Ми стали незламними завдяки гнучкості.

Вірю, що з таким потенціалом інтелектуальної ресурсоспроможності ми будемо стрімко зростати. Хочу висловити подяку фармацевтичній спільноті за активну підтримку змін, адже завдяки вам 2023 можна вважати роком електрон­ного рецепта.

2024 р. стане роком розвитку електронної медицини загалом. Роком доступності й інноваційності, попри труднощі і нелегкі часи. У багатьох ІТ-напрямках ми станемо передовими і вже незабаром будемо ділитися своїм досвідом з іншими країнами. І це не футурологічні прогнози, а сучасна реальність. У Європі вже захоплюються рівнем наших диджитал-послуг.

Попереду — євроінтеграційні проєкти, які стиратимуть фізичні та бюрократичні кордони. Кордонів не існує для тих, хто шукає можливості. Хто мислить широко, прагне розвит­ку і не стоїть на місці. Хто труднощі перетворює в ресурс і фокусується на досягненнях і перспективах.

Тож від імені команди ДП «Електронне здоров’я» бажаю усім мріяти сміливо і досягати задуманого. Продовжуйте перемагати у щоденних викликах, адже великі цілі починаються з маленьких кроків! Крокуйте впевнено до Перемоги! З 2024 роком — роком великих перемог!

Олександр Ємець,
керівник ДП «Електронне здоров’я»

Україна зробила впевнені кроки до повноправного
членства в ЄС

Попри 16 тис. тривог, що лунали цього року по всій Україні, попри ракетні загрози та обстріли, ми рухаємося до своєї мети. Впевнено та рішуче. Ми переконані у правильності обраного шляху, бо розвиватися та змінюватися — це значить перемагати.

«Укрвакцина» цього року реалізувала ключові стратегічні напрями — ми відкрили власну аптечну мережу, розширили складські приміщення, розпочали роботу над запуском мобільних аптечних пунктів. Це був складний, але дуже результативний рік. Велика вдячність нашим захисникам за можливість жити та працювати під синьо-жовтим прапором на рідній землі.

Ми продовжуємо дбати про те, аби для пацієнтів у медичних закладах були доступні необхідні ліки, вакцини та обладнання, бо від цього залежить ефективність їх діагностики та лікування. Медична логістика в умовах війни — це, насамперед, про вміння долати виклики будь-якої складності і в найкоротші терміни, і це про людей, завдяки яким усе це стає можливим. Я вдячний колективу за щоденну роботу та відповідальність, це безцінно.

Нехай Новий рік принесе кожній родині спокій та благополуччя, об’єднає рідних та близьких людей. Пам’ятаймо, що наша сила в єдності, лише разом ми зможемо перемогти ворога та відновити нашу країну. Здоров’я міцного та непохитної віри в мирне майбутнє!

Щасливого Різдва та переможного Нового 2024 року!

Олександр Пономарьов,
директор ДП «Укрвакцина» МОЗ України»

Шановна фармацевтична Україно!

Від академічної спільноти Національного фармацевтичного університету та від мене особисто прийміть вітання з нагоди Різдвяних і Новорічних свят!

Завершуючи 2023 р., дякуємо українським героям — захисникам на передовій, прикордонникам, фармацевтам та медикам, рятувальникам, волонтерам — за можливість жити і працювати, готувати кадри для нашої країни. У надскладних випробуваннях посилилися хімічні зв’язки у фармації — міцна консолідація освіти та практики, яка сьогодні допомагає створювати здоров’я й рятувати життя.

Ми відкриваємо 2024 рік із переконанням, що вітчизняна фармація, як і раніше, самовіддано працюватиме задля Перемоги! Нехай наступний рік здійснить спільне для всіх українців бажання! Із прийдешніми святами!

З фармацевтичного міста-героя Харкова
в.о. ректора НФаУ Алла Котвіцька

Шановні колеги!

Прийміть наші найщиріші вітання з Різдвом Христовим та Новим Роком!

Нехай ці чудові свята будуть радісними вісниками миру, оновлення, мрій і сподівань, а Різдвяна зірка запалить у серцях вогонь віри, надії та любові!

Я вірю, що Новий 2024 рік принесе Україні переможний мир та процвітання, а попереду чекає лише чиста дорога до світлого майбутнього.

Друзі, бажаю вам у Новому році міцного здоров’я, душевної гармонії, життєвих сил, професійного натхнення та нових досягнень.

Хай наступний рік для вас і ваших родин буде щасливим та щедрим на любов і доброту, взаєморозуміння та повагу, злагоду і благополуччя.

З повагою
Валерій Печаєв,
президент Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України

Шановні колеги! Поважне медичне та фармацевтичне товариство!

Щиро вітаю з прийдешніми Різдвяно-Новорічними святами!

Ви — одні з перших адаптувалися до непростих умов праці в нинішніх надскладних реаліях.

Професійні досягнення вітчизняних фармацевтичних підприємств, навіть у ці часи, підтверджують, що вони — це традиційна опора сильних людей, мудрих керівників, і, як відомо: найсильнішими бувають ті, хто спрямовує свої сили на добрі справи. Окрім виконання основних завдань, благодійництво, спонсорство, меценатство, волонтерство — доповнили назви ваших професій, і завдяки вам і вашим зусиллям цей світ стає добрішим, безпечнішим, щасливішим. Без вас неможлива Перемога України!

У ваших душах — нездоланна українська сила, котру ніколи не втратите, яка завжди творитиме і перемагатиме.

Слів вдячності за допомогу заслуговують наші іноземні колеги — вони стали пліч-о-пліч для оперативного вирішення медико-фармацевтичних проблем заради ЖИТТЯ!

Цьогоріч усі ВИ були сильними, а наступного, 2024 року — будьте ще й ЩАСЛИВИМИ!

Петро Багрій,
президент Асоціації «Виробники ліків України»

Підсумовуючи досягнення та виклики року, що минає, ми всі пишаємося вашою роботою

Від імені Асоціації представників міжнародних фармацевтичних виробників України «AIPM Ukraine» щиро вітаємо всіх працівників фармацевтичної галузі з Різдвом та Новим Роком!

Підсумовуючи досягнення та виклики року, що минає, ми всі пишаємося вашою роботою — виробляти, доставляти і відпускати ліки під загрозою обстрілів, дронів і ракетних атак ворога. Кожен працівник фармації незалежно від того, чи працює він у тиловому регіоні, чи в аптечному закладі неподалік від лінії фронту, робить свій величезний внесок у нашу спільну боротьбу, життєздатність системи охорони здоров’я, віру суспільства в майбутнє та наближає нашу Перемогу.

Прийміть найкращі привітання та подяку за ваш професіоналізм, самовіддану працю, які повертають військовим та цивільним громадянам країни здоров’я, додають впевненості у власних силах та віри в життя. Здоров’я, щастя, миру вам і вашим близьким!

Володимир Ігнатов,
виконавчий директор AIPM Ukraine

Вітаємо з прийдешнім Новим роком та бажаємо всіх земних благ!

Нехай 2024 рік подарує найголовніше — Перемогу і мир.

Нехай наступного року буде вдосталь усього: простого людського щастя, тепла, світла, обіймів, часу! Часу на сім’ю, на подорожі, часу працювати та радіти життю.

Нехай новий рік принесе всім нам мир та процвітання.

Усі негаразди та страждання нехай відійдуть у минуле, а попереду буде лише чиста дорога до світлого майбутнього.

Щасливого Нового року!

Володимир Редько,
виконавчий директор Асоціації виробників інноваційних ліків

Шановні колеги та друзі!
Шановна фармацевтична спільното!

Прийміть найщиріші вітання з Різдвом Христовим та Новим роком!

Йде в історію ще один рік боротьби українців з новими викликами на шляху до нашої незалежності та свободи. Попри всі негаразди, рік, що минає, подарував нам можливість здобувати новий досвід, навчатися, працювати, реалізовувати наші плани, розвиватися професійно та особистісно. Подякуймо йому та сміливо перегортаймо сторінку календаря!

Сподіваюся, що 2024 рік стане для всіх нас роком нових перспектив, світлих сподівань, щасливих звершень, а також маленьких та великих перемог! Від щирого серця бажаю здійс­нення мрій, незгасимої творчої наснаги, реалізації всіх задумів, а також міцної віри в перемогу добра та справедливості.

Хай Новий рік принесе щастя, радість і дитячий сміх у теплі та світлі оселі, а домашнє вогнище частіше збирає всіх рідних і друзів разом. Миру кожній родині та кожному дому, мудрості та терпіння у серця, а також благословення на добрі справи!

Напередодні Нового року прийнято загадувати бажання і вірити, що вони обов’язково здійсняться. У всіх нас таке бажання є — одне на всіх: тож віримо у Перемогу та наближаймо її разом!

З повагою
Ігор Червоненко,
голова правління ГС «Аптечна професійна асоціація України»

У 2024 рік з надією на мирне життя!

Шановні колеги, партнери! Добігає кінця 2023 р., ще один рік незламності і сили духу! Фармацевтична галузь вкот­ре показала свою спроможність долати постійну турбулентність.

Цей рік зробив нас загартованішими, сильнішими і більш рішучими.

Впевнена, що разом ми здатні подолати будь-які труднощі і негаразди, підставити один одному надійне плече підтримки.

Ми здатні відновити зруйноване росією, будувати плани та продовжуємо рухатися європейським курсом. Наступного року на нас знову чекає багато роботи, тож для побудови спільного майбутнього маємо триматися гуртом. Головний рушій у цьому — наші люди, професіонали, які, незважаючи на все, залишаються в Україні, боронять її, працюють, займаються волонтерською діяльністю.

Тому бажаю всім нам, щоб мир нарешті став невід’ємною частиною нашого щоденного життя. Нехай 2024 рік принесе нам спокій, взаєморозуміння, благополуччя та добро!

З Різдвом Христовим і Новим Роком!

З найкращими побажаннями
Тетяна Котляр,
голова Громадської ради при Держлікслужбі України,
голова ГС «Всеукраїнська фармацевтична спілка «ФАРМУКРАЇНА»

Шановні колеги! Дорогі фармацевти!

Маю честь і приємну можливість від імені громадської організації «Вінницька обласна асоціація фармацевтів «Кум Део» щиро вітати вас, всю фармацевтичну спільноту України, з Новим роком та Різдвом Христовим.

Новий рік та Різдво Христове ментально для нас, українців, — найсвітліші, найрадісніші свята, сповнені очікувань світлого, доброго, духовного, родинного.

На жаль, другий рік поспіль ми зустрічаємо ці свята в умовах війни — широкомасштабного вторгнення російської федерації в Україну.

Незважаючи на це, ми, фармацевти, — представники самої гуманної професії, міцно і впевнено стоїмо на фармацевтичному фронті. Забезпечуємо населення, воїнів Збройних сил України лікарськими засобами, беремо участь у волонтерській діяльності, безперервному професійному розвитку, рухаємо фармацію до європейських стандартів.

Щиро сподіваюся, що наступного року у вашому житті буде менше складних подій і викликів, а більше позитиву, світлого, радісного, доброго.

Бажаємо всім мирного неба над головами, міцного здоров’я, радості, добра, людського щастя.

Нехай Новорічні і Різдвяні вогники зігріють ваші душі, засвітять вогник надії у кожній душі й кожній родині, оселі.

Щиро вітаю з Новим Роком і Різдвом Христовим!

Лариса Просяник,
голова правління ГО «Вінницька обласна асоціація фармацевтів «Кум Део»,
заслужений працівник фармації України

Нехай 2024 рік принесе нам багато гарних новин і позитивних змін!

Минає ще один важкий рік боротьби, який ми з вами мужньо пройшли. Всупереч війні, яку розпочала держава-агресор, Україна продов­жує свій незмінний та непохитний шлях до кращого майбутнього серед цивілізованих країн світу з високими стандартами життя.

Працівники фармацевтичної сфери є частинкою того великого механізму, який рухає нашу країну вперед, стоїть на захисті здоров’я українців. Маю віру в те, що ми крокуємо безповоротним шляхом до того, що професія фармацевта стане більш шанованою і справедливо оціненою, як у розвинених країнах світу. Маємо зробити все для того, щоб наблизити українські стандарти надання фармацевтичної допомоги до європейських. І цей шлях ми вже розпочали.

Нехай наступний, 2024 р. принесе нам багато гарних новин і позитивних змін! Маємо продовжувати боротьбу із зовнішнім ворогом і будувати країну майбутнього для наших дітей!

У прийдешньому році бажаю, щоб кожен день був для нас як новий початок, наповнений енергією, оптимізмом та теплом рідних сердець!

З вірою у світле майбутнє
Олег Клімов,
голова правління ГО «Всеукраїнська фармацевтична палата»,
член Ради міжнародної федерації фармацевтів
(International Pharmaceutical Federation)

Шановні колеги!

З нагоди Різдва Христового та прийдешнього Нового року хочемо висловити найщиріші вітання та побажання усій фармацевтичній спільноті України!

Ми живемо в часи, спов­нені випробувань і викликів для всієї країни та нашої галузі зокрема. Втім завдяки спільній наполегливості, професіоналізму та незламному духу ми гідно долаємо усі перепони задля спільної місії — забезпечення якісною та безпечною фармацевтичною продукцією тих, хто цього потребує.

Тож Комітет з охорони здоров’я Європейської Бізнес Асоціації вітає з прийдешніми святами та бажає вам міцного здоров’я, натхнення, творчого та професійного зростання! Нехай Новий рік принесе нові можливості та горизонти розвитку.

Щиро сподіваємося, що наша спільна праця в новому році допоможе покращити життя людей, ще більше згуртувати фармацевтичну галузь, що буде гідним внеском у розвиток нашої країни!

З подякою нашим захисникам бажаємо мирного Різдва та переможного Нового року!

Катерина Люханова,
менеджер підкомітетів Комітету з охорони здоров’я Європейської Бізнес Асоціації

Дорогі колеги, друзі та партнери!

Від імені Асоціації «Оператори ринку медичних виробів»® AMOMD® прийміть найщиріші вітання з Різдвом Христовим та Новим 2024 роком!

Ці події мають особливе значення, оскільки знаменують собою завершення старого року, в якому ми спільно працювали на нашу перемогу, а також над розв’язанням актуальних питань та виконанням поставлених завдань на ринку.

Бажаємо вам мирного неба, міцного здоров’я, втілення в життя ваших творчих планів і, безсумнівно, перемоги!

Маємо надію, що Новий рік стане для вас і ваших рідних роком перемоги, добрих змін, а Різдво Христове наповнить серце вірою в чудеса. Зробимо усе, аби 2024-й рік став для нас успішним. З Новим роком та Різдвом!

Слава Україні!

З найкращими побажаннями усіх благ та здоров’я
команда Асоціації «Оператори ринку медичних виробів»® AMOMD®

Після темряви обов’язково настане світло!

Колектив «Щотижневика АПТЕКА» долучається до всіх теплих побажань.

Ще один непростий для України рік минає. Рік злетів і падінь, рік розчарувань і надії. Щиро бажаємо, щоб наступний, 2024 рік, став переломним і наблизив нас до світлого майбутнього без війни.

Фармацевтичній галузі України вдається не тільки підтримувати економіку держави, а й реалізовувати безліч благодійних проєктів, підтримуючи військових і вразливі верстви населення.

Ми ще раз дякуємо нашим військовим, рятувальникам, лікарям і фармацевтам, волонтерам і всім, хто наближає нашу Перемогу!

Пам’ятайте: після темряви обов’язково настане світло! І нехай це збудеться у 2024 році!

З теплими побажаннями
колектив «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті