Ліцензування господарської діяльності з обігу підконтрольних речовин: які документи подаються Держлікслужбі?

08 Лютого 2024 9:22 Поділитися

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) у Тернопільській обл. нагадує, що, згідно з постановою КМУ від 6 квітня 2016 р. № 282, для отримання ліцензії на провадження господарської діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів (далі — підконтрольні речовини) здобувач подає органу ліцензування (Держлікслужбі) заяву про її отримання. До заяви також додається ряд документів.

Так, додається копія свідоцтва (посвідчення, сертифіката спеціаліста), що підтверджує професійну придатність керівника юридичної особи або керівника відповідного підрозділу юридичної особи, фізичної особи — підприємця, яка має ліцензію на провадження медичної або ветеринарної практики, для зайняття діяльністю з обігу підконтрольних речовин, що ліцензується.

Також подається довідка відповідного державного або комунального закладу охорони здоров’я про відсутність у працівників, які за своїми службовими обов’язками отримують (чи мають) доступ безпосередньо до підконтрольних речовин:

  • психічних розладів, пов’язаних із зловживанням алкогольними напоями, наркотичними засобами чи психотропними речовинами;
  • статусу непридатного до виконання окремих видів діяльності (робіт, професій, служби), пов’язаних з обігом підконтрольних речовин (за формою, встановленою МОЗ).

До заяви теж додається й копія документа, що підтверджує право власності або право користування, або спільного користування на об’єкти, на яких буде провадитися господарська діяльність з культивування рослин, включених до списку № 3 таблиці I Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого постановою КМУ від 6 травня 2000 р. № 770.

Додаються також і відомості про:

  • стан матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання та наявність персоналу із зазначенням його кваліфікаційного рівня;
  • наявність дозволу Національної поліції на використання об’єктів і приміщень, призначених для провадження господарської діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів відповідно до наказу Міністерства внутрішніх справ України від 29.01.2018 р. №52 «Про затвердження вимог до об’єктів і приміщень, призначених для здійснення діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, прекурсорів та зберігання вилучених з незаконного обігу таких засобів і речовин»;
  • відсутність у працівників, які за своїми службовими обов’язками отримають (чи мають) доступ безпосередньо до наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, не знятої чи не погашеної в установленому порядку судимості за вчинення нетяжких, тяжких та особливо тяжких злочинів або кримінальних правопорушень, пов’язаних з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, у тому числі тих, що вчинені за межами України.

Сторінки відомостей нумеруються, засвідчуються підписом суб’єкта господарювання (уповноваженої особи).

Окрім цього, подається також копія паспорта керівника здобувача ліцензії (або довіреної особи) та опис документів, що додаються до заяви про отримання ліцензії, у двох примірниках.

За матеріалами www.dls.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті