Державна митна служба України.Лист від 13.09.2000 р. № 14/3-3375-ЕП

Начальникам регіональних митниць

Начальникам митниць

ПРО ОПОДАТКУВАННЯ ВВІЗНИМ МИТОМ МЕДИЧНИХ ПРЕПАРАТІВ

Доводимо до вашого відома, що згідно з роз’ясненням Державного фармакологічного центру, надісланим до Держмитслужби листом від 27.07.2000 № 512-1686/А лікарський засіб «Кардикет» є синонімом препарату «нітросорбід», діюча речовина яких ізосорбіду динітрат (isosorbide dinitrate).

Згідно з класифікатором лікарських форм, розробленим Держкоммедбіопромом відповідно до Державного реєстру лікарських засобів і надісланим листом Держмитслужби від 25.03.97 № 11/2-2614 до регіональних митниць та митниць, лікарська форма «таблетки ретард» має підкод 1.2.4, що дозволяє його розглядати як лікарську форму «таблетки» (код 1.2). Виходячи з цього лікарський засіб «Кардикет таблетки ретард» підпадає під дію постанови Кабінету Міністрів України від 03.04.97 № 306 і обкладається за ставками ввізного мита: пільгова — 20%, повна — 20%.

Також інформуємо, що висновок стосовно того, чи є один медичний препарат синонімом іншого, відноситься до компетенції Державного фармакологічного центру Міністерства охорони здоров’я України.

Заступник Голови Служби О. П. Шейко
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті