До вирішення проблем фармацевтичного ринку долучився Олег Мусій

07 Березня 2015 1:49 Поділитися

Олег МусийНа сайті партії «Блок Петра Порошенка» повідомляється про те, що 6 березня у Парламенті оголошено депутатські запити народного депутата від цієї політсили Олега Мусія, які стосуються недопущення створення дефіциту ліків та налагодження ефективної роботи фармацевтичного ринку України.

Зокрема Прем’єр-міністру України та Міністру охорони здоров’я направлений запит щодо недопущення виникнення загрози національній безпеці України з причин штучного створення дефіциту ліків. Олег Мусій зазначає, що за інформацією фармацевтичної спільноти України, яка звернулася до нього, Міністерство охорони здоров’я України блокує прийняття рішень щодо державної реєстрації лікарських засобів починаючи з листопада 2014 року і по сьогоднішній день. Загальна кількість таких лікарських засобів складає 650 найменувань. Тобто велика кількість лікарських засобів просто зникає з фармацевтичного ринку (станом на березень 2015 року кількість зниклих лікарських засобів сягає близько 500 найменувань). Це обмежує асортимент ліків та доступність до фармацевтичних послуг та медикаментозного лікування.

Народний депутат вимагає від Прем’єр-міністра України та Міністра охорони здоров’я негайно розглянути звернення фармацевтичної спільноти України та вжити невідкладних заходів щодо прийняття рішення про державну реєстрацію низки лікарських засобів.

Прем’єр-міністру України та Міністру юстиції України Олегом Мусієм скеровано запит щодо задоволення вимог фармацевтичної спільноти України та недопущення виникнення загрози знищення української фармацевтичної промисловості з причин блокування євроінтеграційних заходів Кабінетом Міністрів України. У запиті зазначається, що Уряд через Міністерство Юстиції України блокує реєстрацію та погодження напрацьованих робочими групами нормативно-правових актів та підзаконних актів, які були створені з метою дерегуляції фармацевтичного ринку, удосконалення вітчизняного законодавства та гармонізації нормативних актів із положенням Європейського Союзу у сфері обігу лікарських засобів. Олег Мусій вимагає негайно вжити заходи щодо реєстрації та погодження важливих нормативно-правових актів та підзаконних актів.

Нагадаємо, 4 березня проблеми, які наразі призвели до драматичної ситуації у сфері медикаментозного забезпечення населення, обговорювалися під час розширеного спільного засідання Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України (ООРММПУ) та Асоціації виробників ліків України (АВЛУ). За результатами засідання його учасники підготували лист Президенту України Петру Порошенку та спільний прес-реліз від АВЛУ та ООРММПУ.

За матеріалами http://solydarnist.org 

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті