Іноземним лікам бути?

Іноземним лікам бути 29 травня 2009 р. за № 4554 було зареєстровано проект закону «Про доповнення пункту 2 розділу ІІ Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо мінімізації впливу фінансової кризи на розвиток вітчизняної промисловості» (щодо лікарських засобів іноземного виробництва)». Відповідний законопроект було подано Кабінетом Міністрів України з метою сприяння максимально повному забезпеченню населення необхідними препаратами.

Проектом передбачено надати можливість закуповувати за державні кошти лікарські засоби іноземного виробництва.

Як йдеться у пояснювальній записці, законопроект розроблено з метою недопущення зростання напруги в суспільстві внаслідок недоотримання хворими необхідних для їх лікування препаратів, запобігання штучного створення дефіциту медикаментів, максимально повної за обсягом та номенклатурою закупівлі лікарських засобів за кошти Державного бюджету, запобігання погіршенню медикаментозної допомоги населенню країни. Очікується, що прийняття проекту дасть можливість виконувати протоколи лікування, які базуються на даних доказової медицини, знизити показники інвалідності та смертності.

Нагадаємо, що Закон України № 694 «Про внесення змін до деяких законів України щодо мінімізації впливу фінансової кризи на розвиток вітчизняної промисловості» (див. «Щотижневик АПТЕКА» № 7 (678) від 16.02.2009 р. та www.apteka.ua), прийнятий 18 грудня 2008 р., зобов’язував до 01.01.2011 р. проводити закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти виключно у вітчизняних виробників. Це положення не стосувалося лише товарів, які не виробляються в Україні.

Крім того, 4 лютого Президент звернувся до Конституційного Суду України з поданням щодо неконституційності окремих положень цього закону. Ухвалою Конституційного Суду України було відкрито конституційне провадження у справі, та з 26.05.2009 р. вона знаходиться на розгляді Конституційного Суду України.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті