Реімбурсація 2.0. Інсуліни: НСЗУ проведено інформаційний захід

12 грудня Національна служба здоров’я України (НСЗУ) провела Форум партнерства держави та бізнесу «Реімбурсація 2.0. Інсуліни». На своїй сторінці в соціальній мережі Facebook НСЗУ повідомляє, що в заході взяли участь представники Міністерства охорони здоров’я України, НСЗУ, Представництва Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні, проєкту USAID SAFEMed «Безпечні та доступні ліки», а також виробники лікарських засобів, представники фармацевтичного ринку, фахівці в галузі охорони здоров’я.

У ході свого виступу міністр охорони здоров’я України Зоряна Скалецька підкреслила, що пацієнтів цікавить розширення державних програм із забезпечення лікарськими засобами й одним з найбільш чутливих є питання постачання інсулінів для хворих на цукровий діабет.

«До 1 жовтня 2020 р., коли завершиться перехідний період у програмі відшкодування інсулінів, ми всі маємо бути до цього готові. Наша мета — доступ пацієнтів до інсулінів. І завдяки, зокрема, електронним інструментам, маємо вже наступного року розширити доступ до лікарських засобів», — додала очільник МОЗ.

Оксана Мовчан, в.о. голови НСЗУ, зауважила, що команда служби успішно впоралася з реалізацією державної програми реімбурсації «Доступні ліки» і в 2020 р. до адміністрування НСЗУ перейде й реімбурсація інсулінів.

«У НСЗУ напрацьовані технічні рішення щодо покрокового плану транзиту та реалізації програми реімбурсації інсулінів. Зокрема, це стосується навчання лікарів, розроблення маршрутів пацієнтів тощо. НСЗУ подала свої пропозиції Уряду щодо реалізації програми відшкодування інсулінів з 1 жовтня 2020 р. Є багато гравців, які мають долучитися до цього процесу. НСЗУ вже описала всі бізнес-процеси, на їх основі розроблено технічні завдання для ІТ-рішень та напрацьовується нормативно-правова база», — зазначила посадовець.

Ірина Ліштаба, в.о. начальника відділу роботи з договорами з аптеками НСЗУ, додала, що для НСЗУ важливо, щоб перехід програми реімбурсації інсуліну до адміністрування служби відбувся без жодних ускладнень і пацієнти відчули лише позитивні зміни, зокрема, щоб збільшилася кількість аптек, не виникало проблем з фінансуванням. Тому в НСЗУ розраховують і сподіваються, що всі аптеки, які беруть участь у програмі «Доступні ліки» і не лише вони, долучаться до програми реімбурсації препаратів інсуліну. Оператори медичних інформаційних систем наразі доопрацьовують весь необхідний функціонал. Також І. Ліштаба повідомила, що пацієнтські організації долучаться до комунікації та допоможуть роз’яснити нові правила для пацієнтів.

За матеріалами facebook.com/nszu.ukr
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті