На Закарпатті закриваються комунальні аптеки

25 Лютого 2011 7:11 Поділитися

25 лютого 2011 р. під час 3-ї сесії Закарпатської обласної ради депутати прийняли рішення про закриття Ужгородської аптеки № 2, що розташована на пл. Корятовича, 8.

Аптечний заклад разом з 10 іншими комунальними аптеками Закарпатської обл. вирішено ліквідувати як збиткові. Підґрунтя для цього рішення готувалося більше року.

На початку 2010 р. Євген Мазуренко, завідувач аптеки № 2 зробив наступну заяву: «Ми ніколи не були збитковими, вчасно і в значних розмірах сплачуємо всі податки до бюджету. То навіщо закривати рентабельне для міста підприємство, яке не те що зароб­ляє саме на себе, не вимагаючи допомоги від держави, а ще й приносить в казну дохід, залишаючись таким необхідним громаді міста і району? І це тоді, коли кількість приватних аптек збільшується, як гриби після дощу».

Наприкінці минулого року працівники аптеки навіть зібрали 7290 підписів від жителів Ужгорода, Ужгородського, Перечинського і Великоберезнянського районів на підтримку закладу. Проте сьогодні діяльність аптеки офіційно припинено.

За матеріалами www.mukachevo.net
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

я 28.02.2011 3:31
Порушують Конституцію!!! Відповідно до частини третьої статті 49 Конституції України держава створює умови для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування. У державних і комунальних закладах охорони здоров'я медична допомога надається безоплатно; ІСНУЮЧА МЕРЕЖА ТАКИХ ЗАКЛАДІВ НЕ МОЖЕ БУТИ СКОРОЧЕНА.

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті